На Київщині у приватному маєтку разом з собакою росте біле левеня

На Київщині у приватному маєтку разом з собакою росте біле левеня

Фото: скриншот з відео

Господар тварини переконає, що виховати ручного лева цілком реально

Свійське левеня. П'ятимісячний Кий, якого назвали на честь одного із засновників столиці, майже з народження оселився в приватному маєтку Михайла Пінчука у Старих Петрівцях, на Київщині, йдеться в ТСН.16.45.

Хижак наразі схожий на вгодованого домашнього котика, дуже лагідний і товаришує з іншими чотирилапими сусідами.

Біле левеня зустрічає ТСН на ґанку. І, несподівано, ховається під лавку. Господар пояснює, хижак просто злякався незнайомців.

Страх поборола любов до молока, яке він п'є прямо з рук. Чи може взагалі лев стати ручним - на цей експеримент і наважилися господарі.

"Левеня ми вирішили залишити тут, у себе вдома, для того, щоб зрозуміти, поекспериментувати. Йому було тоді три тижні, і це був просто янголятко, пухнастик. Якого я щодня брав до себе - він їв у мене молоко тільки в тому випадку, якщо лежав на грудях. Він лежав, ми годували його і нявчали разом", - розповідає господар.

Кий народився у грудні минулого року у приватному зоопарку за Київщині разом з двома братиками. Тоді він важив півтора кілограма. Його батьки - Людвиг та Іванна, залишилися у звіринці. Один з братів живе у Бердянському зоопарку, інший - як і Кий, у приватному будинку на Київщині.

Він уже важить 20 кілограмів. Господарі кажуть, аби він у них почувався як удома, треба небагато - добре годувати, і мати достатньо території, щоб бавитися. А ще щиро любити.

За пять місяців спільного життя левеня й Михайло навчилися розуміти один одного з півслова. Серед найкращих друзів у Кия півторарічний пес Крим. Обидва бавляться, іноді навіть чубляться

Боятися білого хижака, каже Михайло, не варто.

"Леви добряки неймовірні. Вони, в порівнянні з іншими котячими - з тигром - такого ніколи собі не можна дозволити, з такими звірами, як леопарди і ягуари - це просто смертіподібно... А леви - вони добряки", - каже Михайло.

Екперимент Михайла триватиме до перших морозів. Коли Кию виповниться рік він повернеться до рідних батьків, у зоопарк.

"У зоопарку багато левів, є з ким розважатися", - каже чоловік.

Левеня оселилось в приватному маєтку на Київщині

Левеня оселилось в приватному маєтку на Київщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація