На вулиці містечка в штаті Нью-Йорк знайшли 9 мізків

На вулиці містечка в штаті Нью-Йорк знайшли 9 мізків

Як мізки опинилися на вулиці, поки залишається загадкою. Ілюстрація / Фото: Сегодня

На думку фахівців, мізки не належали людям.

На одній з вулиць невеликого міста Гувернер в штаті Нью-Йорк виявили 9 мізків. Про це повідомляє Syracuse.com.

Витягнуті з черепних коробок органи знайшли неподалік від залізничних колій місцеві жителі. На думку фахівців, найімовірніше, мізки належали вівцям або собакам. Як саме вони опинилися на одній з вулиць, залишається загадкою.

В поліції поспішили заспокоїти населення Гувернера, зазначивши, що про кримінальне походження знахідки мови не йдеться. Винних, які за однією з версій могли бути пасажирами поїзда, що проїжджав повз, покарають хіба що за порушення правил, спрямованих на підтримання чистоти на вулиці. 

Органи були видалені з хірургічною точністю і просякнуті формальдегідом. Це наштовхнуло правоохоронців на думку про те, що мізки могли бути частиною якогось експерименту в навчальному закладі або ветеринарній клініці.

У 2014 році з Техаського університету зникли близько 100 банок, в яких у формальдегіді зберігалися зразки людських мізків. Органи до університету надходили з державної лікарні Остіна. Одним з експонатів зниклої колекції був мозок Чарльза Вітмена, відомого як Техаський снайпер. Вітмен розстріляв 14 осіб із гвинтівки з оптичним прицілом в університетському містечку в Остіні 1 серпня 1966 року.

Пізніше, втім, з'ясувалося, що велика частина ємностей була знищена співробітниками університету ще в 2002 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація