Науковці дізналися, яким жінкам надають перевагу на співбесіді

Науковці дізналися, яким жінкам надають перевагу на співбесіді

Фото: Firestock

Дослідження глибоко тривожні з точки зору гендерної рівності.

Учені з Університету Алабама, що в США, встановили зв'язок між жіночою фігурою та успіхами в кар'єрі. Згідно з дослідженнями, більш струнких жінок охочіше беруть на роботу.

Під час експерименту, роботодавцям давали дві фотографії однієї людини, пише видання Independent. Одну зі світлин корегували у редакторах: збільшували розмір і товщину шиї, щічок та ширини обличчя.

Результати експерименту показали, що роботодавці надали перевагу більш худим претенденткам, незважаючи на те, що індекс маси тіла на обох світлинах був в межах здорового діапазону.

З іншого боку, у чоловіків інша ситуація. На роботодавців не впливали зміни в зовнішності сильної половини на фотографія. Їх не хвилювала повнота чи худорлявість потенційного кандидата.

"Наше дослідження показує, що для жінок, чим більший їхній ІМТ, тим менше шансів на успішні результати співбесіди. Результати цього дослідження глибоко тривожні з точки зору гендерної рівності на робочому місці", - підсумували автори експерименту.

Нагадаємо, раніше вчені зясували, як чоловіча борода впливає на взаємини із жінками. Результати опитування показали, що жінки розглядають чоловіків зі щетиною, як партнера на короткий час.

Повʼязані теми:

Наступна публікація