Науковці визначили аномальне місце на планеті, куди найчастіше б'ють блискавки

Науковці визначили аномальне місце на планеті, куди найчастіше б'ють блискавки

Озеро Маракайбо вважається найнебезпечнішим місцем на Землі

Блискавиці з'являються майже щодня впродовж цілого року.

Найбільше від блискавок потерпають жителі Венесуели. На північному заході країни розташоване озеро Маракайбо. Саме поблизу нього блискавиці з'являються протягом 297 днів.

Слід зауважити, що блискавки б'ють лише в одну точку озера – саме в те місце, куди впадає річка Кататумбо.

Про це повідомили на конференції Американського геофізичного союзу, пише Еспресо.TV з посиланням на sites.agu.

Під час проведення своєї наукової роботи вчені вирішили проаналізувати низку супутникових знімків NASA з 1998 до 2013 року. Дослідники передбачали, що саме такий аналіз допоможе виявити місце на Землі, в яке найчастіше влучають блискавки.

Зауважимо, що серед "номінантів" на найнебезпечніше місце, де спостерігають максимальну кількість блискавиць, були лише ті міста, в околицях яких живуть щонайменше тисяча осіб.

Друге і третє місця посіли територія Кабаре (провінція Південне Ківу, Демократична республіка Конго) і Кампене (Демократична республіка Конго).

За словами науковців, результати дослідження максимально точні. Адже супутникові знімки дають хорошу можливість визначати місця ударів блискавок з точністю до 11 км.

Нагадаємо, що нещодавно південь Індії накрили проливні зливи із грозами. Через негоду від удару блискавки загинули понад двадцять людей за один день. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація