Науковець вирахував несподівану вагу магістра Йоди

Науковець вирахував несподівану вагу магістра Йоди

Учений вирахував вагу магістра Йоди / Фото: скриншот з відео

Виявилося, що культовий кіногерой важить -43,7 кг.

Американський фізик Ретт Алейно з'ясував вагу культового кіногероя магістра Йоди. 

Оцінивши кадр з п'ятого епізоду "Зоряних воєн", на якому Йода сидить на нозі Люка Скайуокера, що балансує в цей момент на одній руці, професор дійшов несподіваного висновку. Хід дослідження науковець описав у власному блозі.

Алейно припустив, що гравітація на планеті Дагоба діє так само, як і на Землі, а розподіл між частинами тіла Скайуокера відповідає розподілу в тілі людини.

Систему ж Скайуокер-Йода науковець представив у вигляді шістьох матеріальних точок (чотири кінцівки, тулуб учня і тіло магістра). Водночас, центр маси лежить на вертикальній осі, що проходить через опорну руку Люка. 

Учений вирахував вагу магістра Йоди / Фото: wired.com

Тож, науковець зіставив відомі йому значення маси частин тіла Люка та їхніх координат у математичне рівняння та отримав  масу магістра Йоди: -43,7 кг. Таким чином, магістр у цій сцені, враховуючи його негативну вагу, тягне Скайуокера вгору.

Нагадаємо що раніше стало відомо, хто стане режисером дев'ятого епізоду "Зоряних воєн". Виявилося, що ним стане Колін Треворроу, який працював над стрічкою "Світ Юрського періоду".

Повʼязані теми:

Наступна публікація