Поцілунки українських політиків та святкування Дня бікіні. Топ-10 позитивних новин тижня

Поцілунки українських політиків та святкування Дня бікіні. Топ-10 позитивних новин тижня

Фото: УНІАН

У зоопарку в місті Бердянськ народилися троє тигренят та левенятко, а у Рівному патрульні прихистили сову.

Цього тижня світ відзначив День бікіні та День поцілунків. Крім того, у США урочисто відсвяткували День незалежності, а на орбіту Юпітера успішно приземлилася станція Juno. Традиційно ТСН.ua зробив добірку десяти позитивних новин цього тижня.

1. День бікіні

5 липня купальнику "бікіні" виповнилося 70 років. 1946 року у Франції інженер Луї Реард помітив, що жінки почали підкочувати купальні костюми, аби тіло більше засмагало. Тоді він вирішив створити купальник, що складався з двох елементів. Новий купальний костюм і отримав назву "бікіні".

До ювілею цього найвідвертішого купальника ТСН.ua створив тест "З якого фільму бікіні?". Спробуйте пригадати відомі кінострічки за образами актрис у бікіні.

.

2. День поцілунків

Щорічно 6 липня у світі відзначається День поцілунків. Неофіційне свято, придумане в XIX столітті у Великобританії, 20 років тому було затверджено Організацією Об'єднаних Націй.

Цього дня у містах традиційно проводять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки.

ТСН.ua своєю чергою теж підготувався до Дня поцілунків. Ми зробили тест, в якому пропонуємо вам вгадати за кадром, із якого відомого фільму поцілунок.

.

3. Соціальний експеримент у Великобританії

У Великобританії запустили соціальний експеримент, в якому кілька людей живуть без гаджетів, стільникового зв'язку, без одягу та інших необхідних предметів 21 століття.

Уявіть собі, вони живуть без телефонів та інших соціальних мереж, якими звичайна людина користується по 100 разів на день. При цьому, учасники реаліті-шоу не живуть в лісі або на безлюдному острові. Вони знаходяться у Великобританії, але для експерименту їм довелося відмовитися від усього і в тому числі від одягу.

4. Станція Juno успішно приземлилася на орбіту Юпітера

Автоматична міжпланетна станція Juno прибула до Юпітера. Як інформує NASA, подорож від Землі до найбільшій планеті Сонячної системи станції тривала близько п'яти років.

.

Станція Juno буде обертатися навколо Юпітера по еліптичній орбіті на відстані п'яти тисяч кілометрів від атмосфери. У завдання місії входить дослідження хмар і полярних сяйв Юпітера.

ТСН.ua підготував спецпроект, у якому розповів усе, що потрібно знати про історичну місію NASA.

5. День незалежності у США

День прийняття Декларації 4 липня став національним святом США - Днем Незалежності, який щороку урочисто відзначається всією країною.

Свято супроводжувався феєрверками, парадами, барбекю, карнавалами, ярмарками, пікніками, концертами, бейсбольними матчами, родинними зустрічами, зверненнями політиків до народу і церемоніями, а також іншими публічними і приватними заходами, традиційними для Сполучених Штатів.

Як відомо, салют із першої гармати в кожному штаті називається "салютом єдності" - постріл виконується 4 липня опівдні на будь-якій військовій базі, де є артилерія в робочому стані.

6. На МКС вирушив новий екіпаж

З космодрому Байконур на МКС стартувала ракета-носій "Союз-ФГ" з першим модифікованим пілотованим кораблем нової серії "Союз МС"

На борту корабля знаходиться новий екіпаж Міжнародної космічної станції в складі космонавта Роскосмосу Анатолія Іванишина, астронавта JAXA Такуя Оніші і астронавта NASA Кетлін Рубінс. Згідно з програмою польоту до МКС корабель пристикується 9 липня. На станції новий екіпаж чекають російські космонавти Олексій Овчінін і Олег Скрипочка, а також американський астронавт Джеффрі Уїльямс.

7. Тролінг Медведєва через туфлі за 700 доларів

Російський прем'єр Дмитро Медведєв недавно дав інтерв'ю програмі "Вести в суботу", на яке прийшов в черевиках, які коштують близько 700 доларів. Звісно, ця новина не могла не спровокувати потік фотожаб, жартів й відвертих насміхань.

.

8. Новонароджені тигренята та левенятко у Бердянському зоопарку

Одразу четверо котячих з'явилися на світ у зоопарку Бердянська. Троє білих тигренят та маленьке левенятко народилися практично одночасно.

Тигриця Азіра практично не відходить від своїх дітей. ТСН вдалося зняти унікальні кадри з клітки. Потрапити сюди не можуть навіть працівники зоопарку. Малечі лише 5-й день, і мати оберігає їх від усіх. Два хлопчики народилися раніше, дівчинка була останньою. Попри це, саме вона найактивніша та нахабніша у конкуренції. А левенятко довелось забрати від матері. На відміну від тигренят, Лісі не пощастило. Мама-левиця її покинула.

Котяче поповнення у зоопарку Бердянська

Котяче поповнення у зоопарку Бердянська

9. Пінгвін, народжений у результаті штучного запліднення

У Японії показали першого в світі пінгвіна, народженого в результаті штучного запліднення. Малюк з'явився на світ місяць тому вагою 50 грамів. Тепер він важить більше кілограма. Працівники акваріуму, в якому живе новонароджений, кажуть – він здоровий і розвивається нормально.

Досліджувати народження пінгвінів через штучне запліднення в Японії почали шість років тому під керівництвом професора японського університету Кобе спільно з акваріумом міста Осака.

У Японії показали першого в світі пінгвіна, народженого за допомогою штучного запліднення

У Японії показали першого в світі пінгвіна, народженого за допомогою штучного запліднення

10. Патрульна сова

У Рівному до поліції взяли сову. Її назвали Патрулькою і оселили у порожньому гаражі. Дитинча нічного птаха з лісу забрали місцеві діти. Це побачили дорослі і викликали поліцію. Маму-сову патрульні відшукати вже не змогли, тож узялися піклуватися про малечу самотужки. У гараж, де оселили птаха, навідується голова поліції Рівного Сергій Мерчук.

Орнітологи з місцевого зоопарку сказали, що цій сові лише два тижні. Літати на далекі відстані совеня навчиться тільки у два місяці. Поліціянти кажуть, далі Патрульку у відділку не триматимуть – хіба вона сама захоче. Поки ж у власний гараж вона повертається з радістю.

У Рівному полісмени доглядають за покинутим совеням

У Рівному полісмени доглядають за покинутим совеням

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація