Польський гурт Enej презентував пісню "Біля тополі", присвячену загиблим героям АТО

Польський гурт Enej презентував пісню "Біля тополі", присвячену загиблим героям АТО

Enej присвятив пісню героїчним українцям, які поклали життя "за правду і долю нових поколінь" / Фото: facebook.com/enejband

Студійний запис випереджає появу нового альбому популярного в Польщі колективу.

Відомий у Польщі гурт Enej поширив в інтернеті студійне звучання пісні "Біля тополі", котра увійде до нового альбому Paparanoja. Автори та виконавці пісні вирішили окремо підкреслити її вагу та значення.

"Біля Тополі" це не тільки пісня… Це також крик душі та серця, який група "Еней" посвячує всім тим, котрі загинули в боротьбі за правду і волю нових поколінь, але також всім батькам, діти яких загинули на війні", - пояснюють музиканти на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Разом із "Енеєм" у записі пісні брали участь українські музиканти Тарас Чубай та лідер гурту Kozak System Іван Леньо. Польський колектив висловив подяку за цю співпрацю. "Хлопці дуже вдячні за цей спільний проект, за душу і серце, вложені у виконання пісні", - зазначається в повідомленні.

 
Post by Enej.

"Біля тополі" є ліричною піснею, що виконується українською мовою. Особливо зворушливим у ній є багаторазово повторюваний приспів: "Там біля тополі калина росте, Мамині очі чекають тебе, Сива у розпачі плаче, Сина все чекає – та в Бога вже його душа. Мам, я в бою за волю пішов в далечінь, За правду і долю нових поколінь, За тих, хто у морі далеко І крилами лелеки повернуться живі".

Гурт Enej створено в Ольштині 2002 року етнічними українцями – братами Солодухами. Його названо на честь головного героя поеми "Енеїда" Котляревського. Музичний колектив складається з українців і поляків, пісні виконуються мовами обох народів. "Еней" кілька років поспіль є одним із найпопулярніших гуртів у Польщі, попередні його альбоми стали "золотим" і "двічі платиновим".

Рік тому музиканти організували в Польщі збір коштів і речей на підтримку українського Майдану.

А минулої весни Enej і Kozak System зняли спільний кліп на пісню "Брат за брата".

Повʼязані теми:

Наступна публікація