Російська пенсіонерка заявляє, що є найстаршою жінкою в світі

Російська пенсіонерка заявляє, що є найстаршою жінкою в світі

Фото: Книга рекордів Росії

Нещодавно жінці виповнилося 120 років.

Казашка Танзіля Бісембеєва, що проживає у селі Ісламгази Астраханської області, має документ, який доводить, що їй 120 років. Так, вона є найстарішою жінкою в світі та другою жінкою в світі, що дожила до 120 років.

Жінка народилася 3 березня 1896 року. За словами її родини, вона не відвідувала лікаря до 100 років. Однак у сто років все ж вирішила зробити операцію з покращення зору.

Фото: Книга рекордів Росії

Сама Танзіля Бісембеєва вважає, що секрет її довголіття в тому, що вона оточена любов'ю та турботою трьох дорослих синів, 10 онуків, 24 правнуків та 2 праправнуків.

За казахською традицією, мати проживає зі своїм наймолодшим сином, а доглядає за нею невістка. Проте за словами родичів, Танзіля сама про себе піклується. Вона зрідка виходить із дому, бо швидко втомлюється.

Нагадаємо, найстарішим чоловіком в світі виявився колишній в'язень концтабору. Наразі чоловік проживає в Ізраїлі. Йому 112 років.

15 лютого Селін дель Кармен Оля відсвяткувала свій 119-й день народження. Однак офіційно її теж не визнано найстаршою людиною на планеті. Це звання належить 116-річній американці, яка померла у 2015 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація