Сміливий експеримент. Жінка відмовилась від покупок і показала, скільки зекономила за рік

Сміливий експеримент. Жінка відмовилась від покупок і показала, скільки зекономила за рік

Фото: pixabay.com

У кінці експерименту жінка зрозуміла, що цінує фінансову безпеку більше, ніж матеріальні блага.

Жителька Великої Британії Мішель Макґах пообіцяла собі не витрачати гроші протягом року і заощадила майже 30 тисяч доларів.

Таке рішення вона прийняла 2015 року під час Чорної п'ятниці, написала вона у своїй статті в The Telegraph.

За словами жінки, вона пообіцяла не витрачати нічого протягом року, хоча її друзі та рідні не вважали, що в Мішель є якісь проблеми із витратами грошей. Однак вона думала інакше.  

"Хоча у мене не було ніякого боргу, мої виписки з банківських рахунків були завалені непотрібними витратами. Коли я приготувалася і подивилася на них, то була приголомшена, скільки грошей зі своєї зарплати я витрачаю бездумно", - написала Мішель.

Наприклад, за рік Мішель витратила 400 фунтів стерлінгів лише на каву, яку брала з собою.

Своєю чергою, зміна способу життя означала, що вона обмежує себе в бюджеті на подорожі, тобто вона повинна була витрачати на це гроші. Також вона відмовилася від походів у кіно, бари, від кави з собою, їжі у ресторанах, абонемента в тренажерному залі, або ж навіть чізкейка з супермаркету.

Таким чином до кінця року вона заощадила 22 тисячі фунтів стерлінгів або ж майже 30 тисяч доларів. У кінці експерименту вона зрозуміла, що цінує фінансову безпеку більше, ніж матеріальні блага.

"За один рік я переглянула свої пріоритети витрат і знайшла баланс. Я купую предмети першої необхідності, відкладаючи трохи на свята, походи в паби і розваги. Зрештою ці довгострокові цілі, забезпеченість та почуття задоволеності є важливими для мене і зробили мене щасливішою, ніж все те, що я можу купити в магазинах", - підсумувала Мішель. 

Нагадаємо, раніше економісти розповіли, як зберегти заощадження та отримати дохід. Експерти зазначають, що зберігати гроші у гривнях наразі навряд чи ефективно, а на валютних депозитах - може бути ризиковано. Проте тримати вдома - також не найкраща альтернатива, адже з погіршенням економічної ситуації зростає рівень злочинності. Найкращим варіантом інвестування та навіть заробітку зараз економісти називають нерухомість та землю. Щоправда, для цього необхідно мати доволі суттєві заощадження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація