Соляний бунт. У соцмережах сміються через нову продуктову заборону РФ

Соляний бунт. У соцмережах сміються через нову продуктову заборону РФ

Фото: ТСН.ua

Обмеження почнуть діяти із 1 листопада. 

У соціальних мережах активно обговорюють заборону на ввезення імпортної солі на територію РФ – відповідне рішення 13 вересня ухвалив російський уряд на чолі із прем'єром Дмитром Медведєвим.

Юзери помітили, що незадовго до внесення солі у список санкційних продуктів син генпрокурора РФ Артем Чайка став основним акціонером "Східно-Сибірської торгово-промислової компанії" (ВСТПК), одного з найбільших виробників солі в Росії.

Також у Мережі жартома згадують так званий Соляний бунт і пишуть, що РФ не заслужила на білу смерть, як у народі зазвичай називають сіль. 

Нагадаємо, у грудні 2015 року Росспоживнагляд ввів заборону на постачання солі, виробленої в Туреччині, а в січні того ж року - на продукцію української "Артемсолі". У серпні 2016 року українське підприємство почало повертати у Росії втрачені позиції після заборони на постачання, яка діяла понад рік. Так, із травня 2016 підприємство експортувало в Росію понад 70 тисяч тонн солі, зайнявши майже 13,5% місцевого ринку.

Нагадаємо, З 1 січня 2016 року Російська Федерація призупинила поставки українських товарів. Відповідний наказ підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв. 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація