Топ маразмів. Бойовики заробляють гроші на трупах, а Львову вигадали "автономію"

Топ маразмів. Бойовики заробляють гроші на трупах, а Львову вигадали "автономію"

Фото: УНІАН

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків і російської пропаганди за останній тиждень.

Найбільш цікавою вигадкою пропагандистів цього тижня стала "польська автономія" у Львівській області.

Провокація у Львові

План "Шатун", кажуть експерти, вже діє. А разом з ним Росія просуває й ідею "Закарпатської народної республіки". Днями російські ЗМІ поширили "новину" про те, що нібито поляки Львівської області вимагають економічної автономії для регіону.

Автор пише, що у Львові відбувся форум польської громади, на якому було прийнято рішення вимагати від Києва економічної автономії області та налагодити зв'язки з Польщею.

Також ЗМІ повідомили, що на цьому "сепаратистському" заході також був присутній сенатор польського Сейму від партії "Право і справедливість" Ян Жарин, який нібито зазначив, що Львів завжди був вірний полякам.

Насправді, пише StopFake, конференцію 23 грудня провела не польська громада Львова, а видавництво LvivNews. Захід був присвячений проблемам українсько-польських прикордонних відносин. На конференції був присутній тільки один представник польської громади - голова об'єднання поляків Львівської області "Білий орел" Сергій Лук'яненко, якому дійсно давали слово. Повідомлення про те, що на конференції був присутній сенатор польського сейму Ян Жарин виявилося фейком. 

Як видно на цьому відео, ніяких заяв про економічну автономію Львівської області ніхто не робив.

Після того як російські та проросійські ЗМІ почали поширювати цю фейкову новину, редактор сайту LvivNews Олександр Серцов опублікував заяву, в якому розповідає про справжню мету конференції, справжні заяви учасників і про вигадки ЗМІ. Також він доклав повний відеозапис конференції для ознайомлення і розвінчання міфів.

Ще один учасник конференції історик і публіцист Андрій Павлишин також опублікував заяву на своїй Facebook-сторінці. Він підтвердив, що все це черговий медіафейк, який нічим не підтверджується.

Гроші на мертвих

Ватажки бойовиків заробляють гроші на трупах

За даними розвідки Міноборони, загиблих звільняють "заднім числом" і кваліфікують як таких, що отримали каліцтво в побутових умовах. За рахунок цього командування уникає виплат грошових компенсацій та формує "фонд економії" для власного збагачення.

Ще одне викриття розвідки - бойовиків залишать без грошей на Новий рік. Виплати найманцям за грудень перенесли на 2017 рік через порушення дисципліни.

Зоопарк у Криму

Від Росії продовжує страждати Крим. Власник відомого ялтинського зоопарку "Сказка" Олег Зубков нещодавно назвав Крим "концтабором".

"Сьогодні навіть обмін і придбання тварин всередині Росії – справа вкрай складна. Адже ми не частина Росії, а незрозумілий "концтабір", в'їзд і виїзд з якого – через ретельний огляд", – говорить він.

Саме у "Казці" жила відома ТигрЮля - подаровано Тимошенко бенгальська тигриця

"А оформляти документи через ветеринарне відомство, очолюване "ветеринаром з сокирою" – справа довга і часто пов'язане з подоланням маразматичних перепон", – нарікає директор зоопарку.

За його словами, зв'язок із зовнішнім світом для зоопарків повністю втрачено на невизначений час, а можливо, назавжди.

Крим не в зоні доступу

Росія все ніяк не впорається з доступом до Криму. Цього тижня стало відомо, що зірвався вже другий конкурс з вибору генпідрядника на будівництво залізничних підходів до Керченського моста. Просто на участь у ньому не надійшла жодна заявка. 

Керченський міст

За даними джерел "Комерсанта", основною причиною є низька вартість контракту. Крім того, проект є надзвичайно складним через сейсмічну активність, а виконавець із високою ймовірністю підпаде під санкції.

Розваги по-російськи

У звичайних росіян тим часом свої розваги. В Уфі місцеві жителі ледь не затоптали один одного через безкоштовну Coca-Cola.

До населеного пункту прибув різдвяний караван із вантажівками з газованим напоєм. Люди із дітьми вишикувалися у чергу та криками і аплодисментами зустрічали фури. Коли вони зупинилися, місцеві жителі кинулися до чоловіків у костюмах Санта-Клаусів, аби отримати колу задарма.

Утворилася тиснява, і конкурсів, за які мали дарувати банки з напоєм, влаштувати не вдалося.

У Росії влаштували штовханину за безкоштовний американський напій "Coca-Colа"

У Росії влаштували штовханину за безкоштовний американський напій "Coca-Colа"

Інший інцидент стався у столиці. Під час знімання програми "Про любов" на російському "Первом канале" учасницю знімальної групи атакувала ведмедиця. Інцидент трапився у перерві між зніманнями. 

ФОТО

Ведмедиця стояла поруч із дресирувальниками у червоній спідниці, не виявляючи агресії. Раптом до неї ззаду підійшла співробітниця каналу та простягла руку. Тварина різко вдарила жінку лапою та звалила на підлогу обличчям донизу.

Примітно, що відео, яке транслював один зі свідків, пізніше було видалено з YouTube.

Повʼязані теми:

Наступна публікація