Топ маразмів. Секретні катівні СБУ та кровожерний батальйон Ольги Богомолець

Топ маразмів. Секретні катівні СБУ та кровожерний батальйон Ольги Богомолець

Фото: Reuters

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки та фейки російської пропаганди за останній місяць.

Багнети російської пропаганди та бойовики на Донбасі продовжують вражати своїми вигадками та фейками, спрямованими проти України. Також до збірки "Топ маразмів" потрапили дивакуваті події на широких просторах сусідньої країни-агресора.

Батальйон Ольги Богомолець і секретні катівні СБУ

Російський пропагандистський телеканал Life зняв сюжет про двох братів, які начебто воювали по різні сторони на Донбасі та ледь не зустрілися у бою в одному місці.

За словами персонажа сюжету, бойовика "ДНР", його брата, який проживав у Чернівецькій області примусово мобілізували, до цього протримавши у спеціальній секретній в'язниці СБУ для зрадників, де його били і знущалися над ним. Коли врешті решт чоловік погодився воювати, його відправили у батальйон "Спокута", "спонсорований громадським діячем і видатним політиком України Ольгою Богомольською".

"Ось вони пацанів там женуть на забій. Просто на забій. Для них роблять загороджувальні загони. З одного боку - "Правий сектор", з іншого - айдарівці. А цих хлоп'ят кидають в бій, як розмінну монету", - заявив бойовик.

Далі персонаж розповідає історію про те, як вони з братом опинилися на одній позиції біля Горлівки лише по різні сторони від лінії бою. Врешті решт, каже бойовик, його брат загинув.

Чий "Бук"

Минулого тижня у Мережі активно розповсюджували документи, які начебто доводили причетність України до катастрофи Малайзійського літака Boeing, збитого ракетою із ЗРК "Бук" над окупованою терориторією Донбасу.

"Оприлюднено документи, що доводять причетність ЗСУ до знищення "Боїнга" на Донбасі" – публікації з таким заголовком з'явилися у деяких російських ЗМІ із посиланням на сайт-аукціон. Там пропонують придбати восьмисторінковий лот за 900 тисяч російських рублів. Поки що зроблена одна ставка.

Автор сайту російського телеканалу стверджує, що згідно з цими паперами, "стає ясно", що 15 липня 2014 року генерал-полковник ЗСУ Віктор Муженко наказав перекинути третій зенітно-ракетний дивізіон 156 ЗРП в район населеного пункту Зарощенське. У тексті телеграми він буцімто пояснив, що зенітно-ракетний полк потрібен для прикриття на лінії "Амвросіївка-Сніжне".

"Через два дні в цьому районі впав "Боїнг" рейсу МН-17. Варто зазначити, що у третього зенітно-ракетного дивізіону 156 ЗРП ЗС України на озброєнні були ЗРК "Бук-М1" із бортовими номерами 312, 321, 323, 331, 332", – пише автор замітки.

У Генштабі ЗСУ назвали ці "документи" фейком, вказавши, зокрема, і на численні помилки у тексті. Також "шифртелеграма" містить низку помилок щодо оформлення і слова-русизми, які не використовуються в офіційному діловодстві Генерального штабу та свідчать про його переклад із російської мови. Невірно зазначені посада та військове звання посадової особи, яка нібито підписала цей "документ". Підроблено резолюції та підписи й інших посадових осіб, які на той час виконували завдання на інших посадах.

Дівчата з ескорту та порцелянова уха

Під час Дня міста 10 вересня Володимир Путін не знехтував можливістю сфотографуватися з дівчатами з ескорту, які були у весільних сукнях. 

Фото і відео президента РФ в оточенні "наречених", яких він зустрів начебто випадково, у мережу виклали з підписом "Не до женихів, якщо повз проходить Путін". 

Проте пізніше користувачі розшукали дівчат у соцмережах. Судячи з їхніх фотографій, вони працюють моделями та прикрашають своєю присутністю різноманітні заходи. Дівчата і не приховують, що й не збиралися виходити заміж на День міста, а насправді просто "виступали".

Втім, нічого дивного. Це не перше постановочне спілкування Путіна з народом. Хіба що останнім часом такі "несподівані" зустрічі дещо почастішали.

Так, до того Путін з Медведєвим під час візиту до Новгородської області "випадково" зустріли рибалок, які наче зійшли з рекламного фото риболовецького приладдя. Приставши до берега, владний тандем скуштував із рибалками ухи з порцелянового посуду, використовуючи як столики акуратні пеньки, що виглядали так, наче були вкриті лаком.

Нове тлумачення історії

З 1 вересня російські школярі почали вивчати вітчизняну історію за підручниками, переформатованими під новий історико-культурний стандарт.

Натхненником освітньої реформи став президент РФ Володимир Путін, пише Знак, яке порівняло нові підручники зі старими. Ще кілька років тому, пропонуючи створити новий єдиний підручник з історії, він пропонував позбавити його "внутрішніх протиріч і подвійних тлумачень", а також "ідеологічного сміття".

Фото: ru-cprf.livejournal.com

У підручниках, зокрема, намагаються не вживати термін Київська Русь, замінюючи його більш пізнішим і рідко вживаним "Давньоруська держава". Анексія Криму подається, звичайно, як возз'єднання, а причиною складної політичної й економічної кризи в Росії називають санкції Заходу.

До речі, бойовики "ДНР" і собі бавляться з підручниками. Так, в окупованому бойовиками Донецьку так звана "адміністрація" затвердила підручник української мови для 1 і 5 класів шкіл.

Фото: Новости Донбасса

Приємно дивує, що українська мова та література залишилися обов'язковими в програмі навчання на окупованих територіях. Щоправда, на їх викладання відведено лише по півгодини на тиждень, а також з підручників прибрали усю державну символіку.

Трамп про Росію

Під час Паралімпіади російські ЗМІ показали злагоджену роботу пропагандистської машини, розтиражувавши нібито заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа з критикою рішення Міжнародного Паралімпійського комітету щодо недопуску російських спортсменів на Паралімпіаду в Ріо.

Неправдива інформація з'явилась у виданнях російських органів влади та в інформаційних агентствах 25 серпня.

"Рішення про недопуск російських паралімпійців прийняли повні кретини, які і є справжніми інвалідами. Як пояснити те, що спортсмени з Росії, де були скандали із застосуванням допінгу, виступали на Олімпіаді в Ріо, а всі російські паралімпійці, з якими не було допінгових скандалів, виступати не будуть? Зганяти свою нікчемність на сильних душею і тілом людей з обмеженими можливостями з Росії - чи це не підлість?" - запитував Трамп у фантазії невідомого автора.

 

За допомогою пошуку в Інтернеті вдалося з'ясувати, що вперше інформація з посиланням на BBC з'явилася 23 серпня на одному з сумнівних інтернет-сайтів. Без будь-якої перевірки "цитату Трампа" передрукували на своїх інтернет-порталах "Російська Газета", що випускається Кабінетом Міністрів Росії, і "Парламентська Газета", що є органом Ради Федерації і Держдуми.

Пізніше прес-служба BBC офіційно заявила, що вони не випускали новину з подібним коментарем Дональда Трампа.

Ікра чорна

Наступна подія просто наочно демонструє прірву між зубожілим населенням та тією верствою населення, яка може собі дозволити бої моделей у басейні з чорною ікрою. Примітно, що демонструвати цю прірву не гребує російський уряд. 

У серпні до 700-річної річниці рубля за підтримки Міністерства культури РФ було організовано благодійну вечірку. Гостям заходу в "Президент-готелі" у ресторані "Асамблея" запропонували вишукане дійство - двійко дівчат залізли у надувний басейн з чорною ікрою та розпочали видовищну бійку.

На відео видно, як дві дівчини у чорних купальник із символами євро та долара порпаються у надувному басейні та вимазують одна одну дорогим делікатесом. Вони топчуть ікру ногами та б'ються в ній.

За словами організаторів, ікра була справжньою. Судячи з фото, деякі гості її навіть куштували.

Бійка за морозиво

Нещодавня подія під час святкування 250-річчя міста Стерлітамак вчергове викрила натуру войовничого сусіда, ласого до чужого і дармового.

До свята місцева влада вирішила зробити містянам подарунок й роздати в одному із торгівельних центрів стільки кілограмів морозива, скільки місту років.

У Башкирії люди влаштували бійку через безкоштовне морозиво

У Башкирії люди влаштували бійку через безкоштовне морозиво

Люди одне в одного з рук видирали морозиво, штовхалися, лаялися. А аматорське відео "халявної бійки" ще й розійшлося на увесь світ.

Подібні події - не велика дивина в Росії й з'являються регулярно. Перед цим бійка сталася під час роздачі східних солодощів на святі, приуроченому до закінчення весняних польових робіт у місті Нижньокамську.

Повʼязані теми:

Наступна публікація