"Топ маразмів". Бойові російські фанати і підтримка "ДНР" від "Міс Слов'янськ"

"Топ маразмів". Бойові російські фанати і підтримка "ДНР" від "Міс Слов'янськ"

Фото: ВКонтакте/Владислава Таткало

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків та росіян за останній тиждень.

До чергового "Топу маразмів" цього тижня увійшли і зрада, і пропаганда, і чудернацькі вигадки бойовиків. Але найбільше уваги прикували до себе численні бійки російських та англійських футбольних фанів у Марселі.

Росіяни побилися з англійцями. Вгадайте, хто почав бійку

В кінці матчу Англія - Росія, який відбувся 11 червня у Марселі, російські вболівальники запустили на сектор англійців сигнальну ракету. Фанати почали перелазити через огорожу, щоб уникнути неприємностей. Але росіяни наздоганяли їх, намагаючись відібрати національні прапори, при цьому застосовуючи фізичну силу.

Через цей інцидент УЄФА умовно дискваліфікував збірну Росії з Євро-2016. Це значить, що у разі повторення інцидентів із заворушеннями, Росія буде виключена з чемпіонату.

Вражає реакція російських чиновників. Так, ЗМІ опублікували відео, на якому міністр спорту Росії Віталій Мутко під час сутичок підтримував російських хуліганів.

Пізніше росіян похвалив депутат Держдуми від ЛДПР Ігор Лебедєв: "Не бачу нічого страшного у бійці фанатів. Навпаки, молодці наші хлопці. Так тримати!"

Користувачі соцмереж, звичайно, не оминули увагою цю подію, що вилилося у численні фотожаби.

Не зміг промовчати і лідер ЛДПР Володимир Жириновський: "Приїхала сотня наших міцних уболівальників до Франції, навіть спецназ не може впоратися. Потрібно спиратися на російський народ, тоді й успіх буде!"

А російські ЗМІ, незважаючи на відеодокази та здоровий глузд (хоча коли вони на це зважали), заявили, що "побоїще під виглядом росіян влаштували українські фашисти". Саме так виглядає заголовок публікації на сайті eg.ru, яке належить видавничому дому "Комсомольская правда". 

"Бійку з англійськими уболівальниками на вулицях Марселя і на стадіоні після матчу спровокували бойовики забороненого у нашій країні "Правого сектору". Для переконливості вони матюкалися і вигукували расистські гасла російською", - запевняє видання.

Зазначимо, що гордість за фанів, яку висловлювали політики, скидається на танці на кістках. Адже одна з бійок, яка сталася ще до матчу, завершилася смертю англійця.

Через масштабні заворушення французькі правоохоронці відвідали російських фанатів у готелі, де переписали дані вболівальників. Пізніше поліція затримала автобус з російськими вболівальниками, які прямували до Лілля. Їх обшукали, 20 фанам оголосили про депортацію через потенційну загрозу.

Цікаво, що міністр закоронних справ РФ Сергій Лавров засудив такі дії правоохоронців Франції, які, за його словами, порушили Віденську конвенцію. З цього випливає, що головний російськй дипломат все ж таки часом заглядає у міжнародні документи. Тут варто пригадати, як він "плавав" у пунктах Будапештського меморандуму стосовно України. Докладніше про це можна почитати в одній із попередніх збірок "Топ маразмів".

Такі російські дипломати

Російські дипломати навряд чи є дипломатами у справжньому сенсі слова. Так один із представників російського дипломатичного корпусу при ООН завуальовано погрожував правозахиснику - він відправив тому повідомлення у Twitter з картинкою з відомого серіалу "Гра престолів". Про це написало видання The New York Times.

На ній був зображений закривавлений чоловік без шкіри, з написом "Наші леза гострі". Згідно з сюжетом серіалу, відповідні зображення і підпис є гербом і гаслом будинку Болтонів.

У МЗС Росії цей випадок, звичайно, назвали жартом. Тим нем енш президент Ради з прав людини ООН Чой Ген-Іт заявив, що російському дипломату була оголошена "адміністративна догана". Також Росію закликали взяти на себе відповідальність за подію і публічно вибачитися.

Вбивча краса

Перейдемо до внутрішніх справ. Сепаратистів, на жаль, вистачає і на підконтрольній Україні території. Журналіст Дмитро Торець з'ясував, що володарка титулу першої красуні Слов'янська, що на Донеччині, відкрито підтримує терористичне угруповання "ДНР" і закликає бойовиків повернутися до міста.

Про це "Міс Слов'янськ" Владислава Таткало пише у соцмережах та у коментарях на YouTube. Журналіст опублікував низку скріншотів зі сторінки Таткало у соцмережах, де вона пише про "групу супротиву київській хунті" у Слов'янську та "перемогу Новоросії". Торець наголошував, що пост дівчина вже видалила.

Слід зауважити, що у соцмережі "ВКонтакте" є одразу кілька сторінок Таткало і чи всі вони справді належать "Міс Слов'янськ 2016" наразі невідомо. Утім, на одній з них було опубліковано фото посвідчення фотокореспондента сайту "Деловой Славянск". В онлайн-виданні ТСН.ua повідомили, що Таткало – позаштаний працівник і наразі нею займається СБУ.

Віддам молоду республіку в руки хорошого інвестора

А луганським терористам тим часом не вистачає фінансування. Два роки підтримки агресії на сході України не минулися для Росії без наслідків. Тепер, ймовірно, фінансовий потік звужується, тож бойовикам і доводиться шукати спонсорів на стороні. Називають вони це "програмою із залучення інвесторів".

Як повідомляє інформаційний портал бойовиків, розробити програму ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький доручив своїм "міністрам".

Повʼязані теми:

Наступна публікація