У Англії всього за добу продаж бейсбольних біт зріс на 5000%

У Англії всього за добу продаж бейсбольних біт зріс на 5000%

Ілюстрація / Фото: ngs70.ru

У Великобританії інтернет-прордажі на сайті Amazon телескопічних кийків і бейсбольних біт за добу зросли більш ніж на п'ять тисяч відсотків.

Продаж бейсбольних біт і кийків у Великобританії за останні дні виріс на 5000%. Такі дані наводить сайт Amazon.

Всього за день звичайний поліцейський кийок, що займав 5622 місце в рейтингу продажів, піднявся на 110 місце, а алюмінієва бейсбольна біта - на восьме.

Продажі деяких предметів у відповідному розділі інтернет-магазину зросли ще сильніше. На даний момент друге місце в рейтингу продажів займає поліцейський кийок, продажі якого за добу зросли на 19 357% (добу тому займали 40 278 місце). На першому місці складна саперна лопатка, зростання продажів якої склало 239 000%.

При тому, що на сайті наводяться дані про зростання продажів у відсотках, ніяких висновків з цього зробити по суті не можна, оскільки невідомо, скільки саме тих чи інших предметів було продано. Усього в першій десятці розділу спортінвентарю в магазині більш ніж половина предметів, які можуть бути використані як зброя.

Заворушення в Лондоні та інших містах Великобританії тривають від суботи, 6 серпня. У результаті дій агресивно налаштованих груп молоді завдано серйозної шкоди низці районів.

Поліція вже заарештувала понад 800 осіб в Лондоні і ще більш як 500 осіб в інших містах країни. Приблизно 250 учасників заворушень вже висунули звинувачення в порушенні громадського порядку, нанесенні шкоди чужому майну, крадіжках.

Кілька людей вже отримали тюремні терміни тривалістю до шести місяців.

Сьогодні, 11 серпня, вперше з початку нічних погромів в Лондоні та інших містах Великобританії відносно спокійно.

Нагадаємо, масові заворушення відбуваються в столиці Великобританії вже четвертий день. Хулігани підпалюють машини, б'ють вітрини і грабують магазини. Британська поліція заявляла про арешт 525 учасників безладів. Пізніше затриманих стало більше як 800 людей.

Увечері, 8 серпня, надійшли повідомлення про те, що групи молоді в масках почали трощити вітрини в центрі другого за величиною британського міста Бірмінгема, а також у Ліверпулі, Манчестері і Брістолі.

Приводом до заворушень послужила смерть пасажира приватного таксі (раніше повідомлялося, що це був водій) 29-річного Марка Даггана. Батька чотирьох дітей застрелила поліція під час спроби арешту 4 серпня. Поліція проводить внутрішнє розслідування.

Читайте також:

В британських погромах вбачають початок повстань у всій Європі

Хаос в Лондоні очима очевидців: люди бояться виходити на вулиці

Безлади в Англії: в лондонській поліції закінчилися вільні місця в камерах

Наслідки безладів в Лондоні

Наслідки безладів в Лондоні

Повʼязані теми:

Наступна публікація