"Путін - х*йло" тепер з'явився навіть в космосі

"Путін - х*йло" тепер з'явився навіть в космосі

У небі з’явилася зірка "Путін - х*йло!"

У міжнародному каталозі вона записана під номером KIC 9696936.

У космосі між сузір'ями Ліри і Лебедя офіційно з'явилася зірка із назвою "Putin-Huilo!". Про її появу на зоряному небі подбали одеські активісти. У міжнародному каталозі вона записана під номером KIC 9696936.

"Українські астрономи разом з міжнародними колегами на прохання одеських активістів назвали зірку на честь відомої народної пісні "Путін - х*йло!" (Putin-Huilo!)", - написав у своєму Facebook ударівець Андрій Юсов.

За його словами, це стало можливо у рамках проекту "PALE BLUE DOT", який проводиться міжнародною організацією "White Dwarf Research Corporation".

У рамках проекту, будь-хто може назвати зірку яким завгодно ім'ям, заплативши за це від 10 до 100 доларів. Отримані гроші йдуть на фінансування досліджень космосу.

У небі з’явилася зірка "Путін - х*йло!"
Найцікавіше, що, якщо біля цієї зірки відкриють якусь планету, то, за міжнародними правилами, її теж назвуть "Putin-Huilo!". А міжнародний астрономічний каталог Kepler фіксує назву навічно.

Як повідомлялося раніше, днями у Житомирі популярна місцева газета вийшла під заголовком "Путін - х*йло". За словами головного редактора, це було зроблено на прохання читачів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація