У Лондоні представили найбільший у світі гібрид літака та дирижабля

У Лондоні представили найбільший у світі гібрид літака та дирижабля

Фото: The Guardian

Уже в найближчі місяці він здійснить перший тестовий політ.

В одному з ангарів на півночі Лондона представили найбільший авіалайнер у світі – Airlander 10. Уже в найближчі місяці він здійснить перший тестовий політ.

Як повідомляє Mashable, спочатку Airlander 10 розробляла армія США для спостереження. Але уряд відмовився від цієї ідеї через відсутність достатнього фінансування. Тоді ж транспортний засіб вирішили перетворити на комерційний літак.

Airlander 10 – це сучасний гібрид, який поєднує в собі елементи дирижабля, літака і гелікоптера.

Крім того, літак ще й є екологічно чистим: він може триматися у небі протягом декількох днів, не потребуючи дозаправки. Від нього менше викидів вуглекислого газу та шуму, ніж від більшості комерційних літаків. Гібрид може здійснювати посадку на воду, пісок та навіть лід.

Фото: theenergyissue.com

"Ми розглядаємо це як майбутнє", – сказав Нік Альман, директор програми з розробки Airlander 10. "Він буде дешевшим, зеленішим, ми матимемо можливість їздити в місця, у які поки що їздити не можемо".

Літак має чотири двигуни по 325 кінських сил кожен, що працюють незалежно один від одного. Вага літака понад 20 тисяч кг, а довжина – 91 метр. Кабіна пілотів схожа на кабіну звичайного літака, хіба що додано декілька додаткових перемикачів. Але найцікавіше в новому кораблі – гелієві камери. Airlander зберігає свою форму завдяки стабілізації тиску гелію всередині корпусу.

Зазначимо, компанія HAV, що випускає літак, заявила, що хоче стати не конкурентом комерційним літакам, а альтернативою. У найближчі місяці авіалайнер виконає тестовий політ.

Нагадаємо, раніше в Аргентині пасажири зачудовано спостерігали за прибуттям величезного літака АН-124. Люди були вражені його гігантськими розмірами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація