У німецькій церкві організували службу для фанатів "Зоряних воєн"

До храму прийшло близько півтисячі людей.

У Берліні священики та парафіяни вирішили відзначити вихід нового, сьомого епізоду кіносаги "Зоряні війни" під час недільного богослужіння.

Про це повідомляє Reuters.

У церкві Зіон органіст зіграв тему кіносеріалу, а священик відкрив протестантську службу зі словами: "Очікуванням настав кінець – Сила пробудилася".

Своєю чергою, діти принесли іграшкові світлові мечі, а дорослі одяглися, як Дарт Вейдер.

У церкві на екрані, який був встановлений поряд з вівтарем, показали кліп із "Зоряних воєн", де Люк Скайвокер бореться з Дартом Вейдером і заявляє імператору, що він ніколи не стане на Темну сторону.

Священики наголосили, що дії Скайвокера демонструють парафіянам, наскільки важливо уникати насильства.

"Чим більше ми говоримо про це, тим більше паралелей ми виявляємо між християнськими традиціями і кіно. Ми хотіли, щоб парафіяни знали про ці аналогії", - сказав священик.

У Мережі вже розпочалася гаряча дискусія щодо правомірності проведення "зоряної" служби. Деякі користувачі називають це "гріхом" і "ганебним вчинком". 

Нагадаємо, що нещодавно у Голлівуді молодята влаштували собі незвичайне весілля - на фоні всесвітньої істерії навколо виходу нового епізоду "Зоряних воєн" американці вирішили одружитися у стилі героїв космічної саги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація