У Новій Зеландії жінка через 67 років повернула книгу в бібліотеку

У Новій Зеландії жінка через 67 років повернула книгу в бібліотеку

У Новій Зеландії жінка через 67 років повернула книгу в бібліотеку

Фото: twitter.com/Auckland_Libs

За такий пізній повернення книги їй загрожував штраф у 17 тисяч доларів.

У новозеландському місті Окленд жінка повернула в бібліотеку книгу, яку вона взяла 67 років тому.

В 1948 році, будучи ще дівчинкою, вона взяла книгу "Міфи і легенди країни Маорі", але невдовзі змушена була переїхати з міста і випадково забрала книгу з собою.

Прийшовши до бібліотеки черещ 67 років, жінка запитала, скільки вона винна за прострочене повернення книги. На звороті книги було написано, що за перший тиждень після неповернення потрібно було заплатити три пенси, і потім один пенні в день за кожен день неповернення.

За прострочення в 24 605 днів жінці довелося б заплатити штраф у розмірі 24605 новозеландських доларів (17 тисяч доларів США).

Але у бібліотеці діє правило, що штрафи не поширюються на дітей, а оскільки жінка брала книгу ще дитиною, то керівництво бібліотеки вирішило пробачити їй штраф.

Нагадаємо, у Києві з'явився новий автобусний маршрут – один із автобусів повністю переобладнали під мобільну бібліотеку. Книжкобус курсуватиме школами, парками й фестивалями Києва. Організатори пообіцяли проводити інтерактивні лекції, читання, поетичні вечори, презентації книжок, зустрічі з авторами, прослуховування аудіокнижок тощо.



Повʼязані теми:

Наступна публікація