У США бабака-віщуна "заарештували" за неправильний прогноз та призначили заставу

У США бабака-віщуна "заарештували" за неправильний прогноз та призначили заставу

Фото: Reuters

Після прогнозу на теплу весну місто засипало снігом.

Чаклз "притягли до відповідальності" за брехню / Фото: Suffield CT Police Department
Поліція міста Саффілд, що у Коннектикуті, "заарештувала" бабака на ім'я Чаклз VIII, яка дала невірний прогноз на весну.

За кілька днів після Дня бабака, коли Чаклз навіщувала ранню весну, більшу частину Коннектикуту завалило снігом. Поліція Саффілда через свою сторінку у Facebook докладно інформувала мешканців міста про перекриття доріг та публікувала поради щодо поведінки у заметіль, аж згодом написала жартівливе повідомлення про місцеву знамениту "прогнозистку".

"Дороги зараз жахливі, міська влада та влада штату безупинно працюють над розчищенням доріг, але для цього знадобиться час. Не виїжджайте з дому без зайвої необхідності. А з Чаклз ми розберемося пізніше", - написали копи.

Далі – більше. На сторінці поліцейського департаменту з'явилось фото "арештантки" та офіційно висунуті їй обвинувачення.

"Повідомлення про арешт. Чаклз VIII було заарештовано 6 лютого через підозру у скоєнні правопорушення – неправдиві свідчення. Правопорушення було скоєне 2 лютого. Чаклз утримується під вартою в управлінні з контролю за тваринами Саффілда, на неї чекає суд. Якщо провину Чаклз буде доведено, їй загрожує арешт тривалістю 6 тижнів", - повідомили поліцейські.

Фото: Suffield CT Police Department

Поліцію завалили запитаннями про місцеву знаменитість – надходили і електронні листи, і телефонні дзвінки. Тому поліція запропонувала внести за бабака заставу.

"За Чаклз призначено заставу! 10 тисяч доларів необхідно виплатити її офіційним представникам – дитячому музею The Lutz Children's Museum. Якщо хтось хоче посприяти негайному звільненню Чаклз, можете пожертвувати цю суму (Кошти насправді підуть на розвиток неприбуткового дитячого музею)", - пообіцяли у поліції.

День бабака - одна з найпопулярніших традицій США, що полягає у визначенні тривалості і погідності весни за поведінкою спеціально "призначеного" бабака. Відзначається щороку 2 лютого.

День бабака

Український бабак-віщун Тимко цього року також напророкував ранню весну, з ним погодився найвідоміший у світі бабак Філ та румунський ведмідь-віщун.

Байбак Тимко передбачив не лише потепління, а й курс долара

Байбак Тимко передбачив не лише потепління, а й курс долара

Повʼязані теми:

Наступна публікація