Учені дізналися, що найкраще рятує від ранкового похмілля

Учені дізналися, що найкраще рятує від ранкового похмілля

Сік азіатської груші врятує від похмілля / Фото: en.wikipedia.org

Учені знайшли диво-фрукт, який рятує від наслідків алкоголю. 

Випита перед вживанням алкоголю склянка грушевого соку зменшує симптоми похмілля та ранкові наслідки гучної вечірки.

Такого висновку дійшли вчені із Австралійського державного об'єднання наукових і прикладних досліджень.

Автори відзначили, що тестували поки що тільки азіатські груші. Інші сорти протестують найближчим часом.

Дієвість грушевого соку перевірили на двох групах охочих пройти експеримент. Одні отримували сік, інші - плацебо. Група, яка пила сік, переносила похмілля значно легше, ніж ті, хто приймав плацебо.

Виявляється, сік знижує кількість алкоголю у крові. Він сприятливо впливає на концентрацію уваги та моторику. Дослідники припустили, що поїдання свіжих груш може мати схожий ефект. Однак у звіті особливо наголошується, що вживання соку після прийняття алкоголю не дає схожого ефекту.

Нагадаємо, раніше саме австралійські вчені вигадали пиво, від якого немає похмілля. Цікаво, що смак напою при цьому не змінився.

Повʼязані теми:

Наступна публікація