Вчені з'ясували, як чоловіча борода впливає на взаємини із жінками

Вчені з'ясували, як чоловіча борода впливає на взаємини із жінками

Фото: pixabay.com

В дослідженнях взяли участь більше 8,5 тисяч жінок.

Австралійські та фінські вчені дізналися, як наявність бороди чи щетини у чоловіків впливає на ставлення жінок до них. Результати дослідження науковці опублікували у Journal of Evolutionary Biology, а видання The Independent коротко описало експеримент.

Згідно з повідомленням, результати опитування показали, що жінки розглядають чоловіків зі щетиною, як партнера на короткий час. Бороданів, своєю чергою, представниці прекрасної статі розглядають як можливих партнерів для довготривалих стосунків.

В дослідженнях взяли участь більше 8,5 тисяч жінок. Науковці просили їх оцінити фотографії мужчин з точки зору привабливості та можливих перспектив розвитку стосунків.

Зазначається, що на світлинах були різні чоловіки: з чисто виголеним обличчям, багатоденною щетиною та бородою. Більше того, дослідники відкорегували фото, щоб зробити комусь більш густі брови, змінити форму вилиць  і підборіддя.

На думку біологів, жінки надають перевагу чоловікам з бородою, бо вважають їх більш зрілими. Окрім того, за словами науковців, виражені надбрівні дуги та міцне підборіддя жінки розглядають як показник здоров'я.

Нагадаємо, раніше вчені провели соціальне опитування, щоб з'ясувати, кого воліють жінки для створення сім'ї - гетеросексуальних чи бісексуальних чоловіків. За результатами опитування, більшість жінок у стосунках з бісексуалами вважають їх найкращими коханцями і батьками, ніж гетеросексуалів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація