В інтернеті почалася масова істерія: всі танцюють Harlem Shake (відео)

В інтернеті почалася масова істерія: всі танцюють Harlem Shake (відео)

Harlem Shake "заразив" інтернет / Фото: YouTube

Оригінальна версія Harlem Shake породила купу каверів, які миттєво збирають мільйони переглядів.

Австралійський ролик під назвою Harlem Shake викликав ажіотаж на YouTube, зібравши понад 2,5 млн переглядів всього за тиждень. Західні ЗМІ порівнюють вже новий мем з Gangnam Style.

Harlem Shake вже встиг породити десятки каверів не тільки за кордоном, але і в Україні.

Пародійний танець Harlem Shake своїм успіхом зобов'язаний п'яти підліткам з австралійського штату Квінсленд.

Учні старших класів Корі Волш, Джиммі Дейл, Метт Стеньон, Джордж Варренер та Оскар Мітчелл, які представлені в YouTube під ніком SunnyCoastSkate записали 30-секундний ролик з нудьги.

За їхніми словами, зазвичай вони проводять вільний час, катаючись на машині і велосипедах, але в дощову погоду сидять вдома. Саме в такий день вони і вирішили записати на відео, як вони проводять вільний час, сидячи вдома.

Вони включили популярну в США пісню Harlem Shake виконавця Baauer і кожен почав займатися своєю справою: хтось сидів за комп'ютером, а інші дивилися телевізор.

Не сиділося лише Метту, в чиєму будинку зібралися хлопці: він став посеред кімнати з мотоциклетним шоломом на голові і почав ритмічно рухатися в такт музиці.

Деякий час його друзі продовжували дивитися в екран, не помічаючи дивної поведінки Метта, а через кілька секунд вони підхопилися і почали скажено танцювати.

При цьому хтось стрибав на тумбочці обличчям до стіни, а хтось на ліжку, створюючи загальне відчуття якогось божевільного дійства.

Цікаво, що це відео, викладене в мережу, буквально підірвало інтернет. Масово почали з'являтися кавери по всьому світу і істерія навіть докотилася до Києва.

Записуючи цей ролик, хлопці ніяк не розраховували на його популярність, тим більше на те, що хтось захоче його повторити. Проте, в інтернеті з'явилися десятки мемів на основі Harlem Shake.

Один з них - "офісний варіант" - зібрав навіть більше переглядів, ніж оригінал - п'ять мільйонів. Танець також починає людина в шоломі, а продовжують десятки співробітників офісу, стоячи на голові, стрибаючи на стільцях, катаючись на підлозі, б'ючи іграшкового жирафа та роблячи інші не менш ексцентричні дії.

Є і фрік-версія відео, герої якого танцюють в різних костюмах, серед яких наряд героя "Могутніх рейнджерів", інопланетянина і людини, схожої на диктатора КНДР.

На YouTube виклали свою версію і військові, які також в середині ролика міняють свою форму камуфляжу на білі халати, червоні шоломи, лижі і спальні мішки.

Зазначимо, що деякі західні ЗМІ пророкують Harlem Shake популярність і славу кліпу Gangnam Style південнокорейського виконавця PSY, який потрапив до книги рекордів Гіннеса і встановив мільярдний рекорд на YouTube.

Так, у британській газеті The Sun вийшла стаття на тему вірусного відео під заголовком "Новий Gangnam Style?".

Повʼязані теми:

Наступна публікація