Вчені з'ясували, де живуть найбільш сексуально задоволені люди

Вчені з'ясували, де живуть найбільш сексуально задоволені люди

Фото: dsired.com

Отримані висновки стали відносною несподіванкою для вчених.

Масштабне опитування жителів планети показав, що мешканці центральної та південної частини Африки є найбільш задоволеними людьми в сексуальному плані – майже 20% з них вважають своє статеве життя ідеально влаштованим, заявили вчені на зустрічі Американської соціологічної асоціації в Сіетлі, пише РИА Новости.

"У "чорній" Африці живе майже мільярд людей в одних із самих слаборозвинених держав світу. Дослідження, присвячені сексуальній задоволеності, тут майже ніколи не проводили, і тому цей регіон є ідеальним місцем для порівняння цього показника з тим, наскільки щасливими почуваються мешканці західних країн", - заявив Стівен Кренні з Бэйлоровского університету в Уако (США).

Як пояснює Кренні, подібне порівняння важливе з тієї причини, що попередні дослідження, проведені на жителях країн Європи і США, не дали чіткої відповіді на запитання, чи впливає загальний рівень добробуту в країні, а не тільки особистий рівень достатку і хороша освіта, на рівень сексуального задоволення.

Причиною цього є високий і приблизно рівний рівень достатку у всіх західних країнах, що не дозволяє "побачити" відмінності, якщо вони існують, в статевому житті і в його сприйнятті серед жителів багатих і бідних держав. Крім того, в країнах "першого" світу майже немає проблем і хвороб, таких як епідемія ВІЛ або військові конфлікти, які можуть впливати на якість статевого життя їх жителів.

Кренні і його колеги спробували знайти відповіді на всі ці запитання, вивчивши дані опитувань, які фахівці компанії Gallup проводили серед майже 26 тисяч жителів у трьох десятках країн Африки, розташованих на південь від Сахари. У дослідження, як звернули увагу соціологи, входив і ряд питань, що стосуються їх сімейного та статевого життя, що допомогло вченим фактично вперше оцінити те, наскільки задоволені сексом жителі "чорної" Африки.

Аналіз цих даних показав, що рівень економічного благополуччя жодним чином не впливав на ступінь задоволення статевим життям – серед вивчених вченими країн були як щасливі "бідняки", так і нещасливі "багатії", і навпаки. Більш того, на рівень сексуального щастя не впливала ні загроза ВІЛ, ні інші фактори, в тому числі релігійні переконання.

Самим цікавим відкриттям стало те, що майже у всіх регіонах Чорного континенту, крім Західної і Східної Африки, і жінки, і чоловіки були приблизно в рівній мірі задоволені своїм статевим життям.

Такий висновок став відносною несподіванкою для вчених, так як вони припускали, що високий рівень дискримінації, в тому числі експлуатація жінок чоловіками, вкрай негативно позначиться на задоволеності представниць слабкої статі їхнім статевим життям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація