Відкриття Змієносця та прем'єра довгоочікуваного кліпу Джамали. Позитивні новини тижня

Відкриття Змієносця та прем'єра довгоочікуваного кліпу Джамали. Позитивні новини тижня

Традиційно, ТСН.ua зібрав усі позитивні новини тижня.

Цими днями у Німеччині святкували традиційний Октоберфест. Крім того, з Паралімпіади в Ріо з тріумфальною перемогою повернулися українські спортсмени, а Джамала випустила кліп на переможну пісню "Євробачення 2016".

Традиційно, ТСН.ua зібрав докупи усі позитивні новини тижня.

У НІМЕЧЧИНІ СВЯТКУЮТЬ ОКТОБЕРФЕСТ

17 вересня у Мюнхені відкрився традиційний пивний фестиваль Октоберфест. Він триватиме до 3 жовтня.

Традиція проведення Октоберфесту у Німеччині триває вже не перше століття. Приводом для проведення фестивалю є подія 1810 року – весілля баварського короля Людвига І та принцеси Терези, саме тому й свято традиційно відбувається на полі Theresienwiese (луг Терези) неподалік Мюнхена.

Більшість людей приходять на свято в традиційному вбранні. Цьогоріч на фестивалі збереться близько 7 млн осіб.

Фестиваль завжди відкривається урочистим парадом, під час якого величезні бочки з пивом везуть до головного місця святкування. За традицією, бургомістр Мюнхена відкриває першу бочку з пивом. Він повинен за допомогою дерев'яного молотка увігнати в неї кран. Піднявши перший кухоль, бургомістр закликає: "O'zapft is!", тобто "Наливайте!"

Фото: ТСН.ua

ДЖАМАЛА ПРЕДСТАВИЛА ДОВГООЧІКУВАНИЙ КЛІП

22 вересня відбулася прем'єра довгоочікуваного кліпу на переможну пісню "Євробачення 2016" співачки та тренера проекту "Голос країни" Джамали. Режисером і хореографом-постановником відео виступив Анатолій Сачивко, оператором став Микита Кузьменко. Ця ж команда раніше працювала над відео Джамали "Заплуталась".

Знімання відео зайняли три дні і відбувалися в Чернівецькій області в Буковинських Карпатах.

КУМЕДНА РЕАКЦІЯ НА ЗАБОРОНУ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЮ В КИЄВІ

Користувачі соціальних мереж бурхливо обговорюють рішення Київської міськради про заборону алкоголю в столиці у нічний час. Люди по-різному сприйняли "сухий закон" у Києві. Дехто жартома називає це рішення геноцидом і пише, що вживати алкоголь вранці – ще гірше, ніж вночі. Частина юзерів вже шукає шляхи відходу і радить купувати спиртні напої до 22.00.

ВЕСЬ СВІТ ПОВІРИВ У ВІДКРИТТЯ ЗМІЄНОСЦЯ

У середині вересня в західних ЗМІ стала блискавично поширюватися новина про те, що NASA переглянуло систему знаків зодіаку і додало тринадцятий знак - Змієносець. Інформація дісталася і багатьох українських видань. Багато авторитетних жіночих журналів та новинних ресурсів почали розповідати про те, як по-новому розраховувати знаки зодіаку, а тринадцятий знак позиціонувати як наукове відкриття.

АЛЕ: NASA ніяких змін у астрологічне коло не вносило і астрологію наукою взагалі не вважає. NASA не те, щоб не пропонувало вводити тринадцятий знак зодіаку, воно констатувало, що цей знак існує з найдавніших часів. Більше про цю подію читайте за посиланням.

ЦУКЕРБЕРГ ВІДДАСТЬ МІЛЬЯРДИ ДОЛАРІВ НА БОРОТЬБУ З ДИТЯЧИМИ ХВОРОБАМИ

Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг та його дружина-педіатр Прісцилла Чан анонсували виділення 3 мільярдів доларів на боротьбу із дитячими хворобами.

Зокрема, пара профінансує 600 мільйонами доларів науковий центр у Сан-Франциско, який займається біологічними дослідженнями.

Фото: Reuters

РОСІЯНИН ВИЖЛУКТИВ ГОРІЛКУ В СУПЕРМАРКЕТІ, ЩОБ НЕ ПЛАТИТИ ЗА НЕЇ

У російському місті Владивосток викрили 34-річного чоловіка, який випиває оковиту в магазинах, аби не віддавати за неї гроші. Росіянина ловили на споживанні спиртного у маркетах вже кілька разів та виписували штрафи. Іноді йому вдавалося покинути магазин безкарно.

Кримінальну відповідальність росіянин не нестиме, оскільки збиток від випитої горілки становить всього кілька сотень рублів. Один з випадків пиятики чоловіка зняла камера спостереження супермаркету.

У ВІДЕНСЬКОМУ ЗООПАРКУ НА ПУБЛІКУ ВИЙШЛО ПІНГВІНЕНЯ

Пінгвіненя народилося майже чотири тижні тому, але досі ховалося серед складок живота своїх батьків, королівських пінгвінів. Тепер пташеня виросло настільки, що вже не може уникати людських очей. Однак стать малюка у такому віці визначити не можна. Хлопчик це чи дівчинка - стане відомо лише після генетичного тесту.

Поповнення у віденському зоопарку: на публіку наважилося вийти маленьке пінгвіненя

Поповнення у віденському зоопарку: на публіку наважилося вийти маленьке пінгвіненя

З ТРІУМФАЛЬНОЮ ПЕРЕМОГОЮ З РІО ПОВЕРНУЛАСЯ ОСТАННЯ ГРУПА УКРАЇНСЬКИХ ПАРАЛІМПІЙЦІВ

У ніч проти 23 вересня остання група паралімпійської збірної України повернулася з тріумфальних для себе Паралімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро. В аеропорту "Бориспіль" приземлилися дзюдоїсти, волейболісти, каноїсти та легкоатлети.

Паралімпійців зустрічав міністр спорту Ігор Жданов. Окрім того, було багато волонтерів, воїнів АТО і просто киян. Загалом привітати українських спортсменів прийшло близько двохсот людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація