Восьма книга про Гаррі Поттера стала книгою року за версією Google

Восьма книга про Гаррі Поттера стала книгою року за версією Google

Фото: Reuters

Google склав топ-100 книг на основі популярності їх завантажень в додатку Play Market.

Лідером списку бестселерів 2016 року за версією Google стала книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя" від письменника і сценариста Джека Торна та режисера Джона Тіффані.

Про це повідомляє Business Insider.

Google склав топ-100 книг на основі популярності їх завантажень в додатку Play Market. Крім того зазначається, що не всі книги, які потрапили в топ-100, були видані в 2016 році.

Зокрема, книга Дейла Карнегі "Як завойовувати друзів та впливати на людей" досі очолює списки, незважаючи на видання у 1936 році.

Також до першої десятки увійшли книги "Дівчина в поїзді" Поли Хокінс, "Будинок дивних дітей" Рансома Ріггз, "Гра престолів. Пісня льоду і полум'я" Джорджа Мартіна і "До зустрічі з тобою" Джоджо Мойеса.

Продовження "Гаррі Поттера" присвячено дорослому життю чарівника. Дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і Дари смерті". За сюжетом Поттеру близько 40 років, він одружений і працює в Міністерстві магії. Основний сюжет п'єси присвячений його сину-підлітку Албусу Поттеру і оповідає про те, як він справляється з "важкою ношею" родинної спадщини.

У п'єсі фігурують персонажі Герміони Ґрейнджер, Рона Візлі, Джіні Поттер і Драко Мелфоя, а також його сина Скорпіуса, якого грає Ентоні Бойл. Змужнілого Гаррі у виставі зіграв 36-річний актор Джеймі Паркер, а Рона Візлі - 34-річний Пол Торнлі.

Герміону Ґрейнджер грає 45-річна чорношкіра акторка Ному Думезвені. Те, що на цю роль вибрали чорношкіру актрису, викликало бурхливу реакцію в соцмережах, адже фанати нерозривно пов'язували персонаж Герміони з актрисою Еммою Уотсон. Роулінґ назвала незадоволених людей "купкою расистів".

Нагадаємо, що книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя" потрапила до списку бестселерів інтернет-магазину Amazon. Вона виявилася на вершині рейтингу менше ніж за добу після старту попередніх продажів 10 лютого.

Джоні Депп з’явиться одразу в двох частинах голлівудського фільму про Гаррі Поттера

Джоні Депп з’явиться одразу в двох частинах голлівудського фільму про Гаррі Поттера

Повʼязані теми:

Наступна публікація