Вперед на волю. Топ-10 яскравих втеч тварин

Вперед на волю. Топ-10 яскравих втеч тварин

Восьминіг Інкі втік у Тихий океан. / Фото: YouTube

Тварини все частіше тікають із зоопарків.

Останнім часом з'яляється все більше новин про те, що тварини втікають із зоопарків, опиняються в барах, заходять в будинки людей. ТСН.ua вирішив зібрати найяскравіші втечі тварин із їхніх домівок на волю.

1. Восьминіг Інкі

13 квітня у Новій Зеландії з акваріума у Тихий океан втік восьминіг Інкі. Через сліди, які залишив мешканець океану, припускають, що восьминіг Інкі виплив через щілину свого акваріума, прослизнув підлогою та знайшов зливну трубу, шириною 15 см, яка вела до океану. За словами менеджера акваріума Роба Яррелла, після технічних робіт кришка залишилася трохи відчиненою. Роб Яррелл розповів виданню Hawkes Bay Today, що це була перша втеча за час його роботи в акваріумі.

2. Японський шимпанзе

14 квітня у Японії в місті Сендай шимпанзе втік із зоопарку та кілька годин повзав електричними дротами, аби його не впіймали. Японське видання Kyodo повідомляє, що шимпанзе Чача бігав північною частиною міста. Протягом двох годин свободи мавпа стрибала на лініях електропередач, а також кричала на рятівників, які намагалися її зловити. Урешті-решт, у тварину вистрелили дротиком з транквілізатором. Мавпа впала на простирадло, яке тримали рятівники.

Шимпанзе Чача бігав північною частиною міста. / Фото: Mashable

3. Домашній тигр

У Катарі в місті Доха водії раптом побачили на одній із найжвавіших доріг тигра, до якого був прив'язаний люнцюг. Тигр був його домашньою твариною, що є незаконним в Катарі. Відповідне відео виклали очевидці події в Інтернет. На одному із відео видно, як чоловік витягає тигра з під машини та потім біля себе тримає тварину.

Тигр був його домашньою твариною.

4. Папуга-втікач

У зоопарку міста Ванкувер, що в Канаді, папуга зумів якимось чином вилетіти на волю з вольєру. Інцидент трапився ще в 2009 році. Тоді тварину три дні шукали співробітники зоопарку. Урешті-решт, одна родина знайшла птаха. Він ховався у двигуні авто.

Тварину три дні шукали співробітники зоопарку. / Фото: thedodo.com

5. Пінгвін-мореплавець

У токійському басейні пінгвіну Гумбольту було мало місця і він вирішив вибратися на волю. Так, тварина опинилася у Токійській затоці. Її шукали кілька місяців. Співробітники хвилювалися, що однорічний пінгвін, який народився та виріс у неволі, не зможе пристосуватися до дикого життя. Втікача все ж таки знайшли, однак, він чудово зумів подбати про себе і на волі.

Пінгвіну Гумбольту було мало місця у басейні. / Фото: thedodo.com

6. Волелюбний тигр

В індійський зоопарк одного разу забрів дикий тигр з джунглів. Співробітники зоопарку радо його привітали. Однак, тварина насолоджувалася новим життям у неволі лише кілька тижнів. Одного ранку працівники зоопарку прийшли перевірити тварину і не знайшли її. Тигр втік туди, звідки й прийшов.

Тварина недовго насолоджувалася новим життям. / Фото: thedodo.com

7. Рожевий фламінго

Ще у 2005 році фламінго втік з зоопарку у Канзасі, що в США, і співробітники зоопарку не могли ніяк його піймати. Тварина зникла і ніхто не знав, що з нею сталося. Припускали, що вона полетіла за океан, у своє природне середовище. Однак, через 8 років птаха помітили на узбережжі Мексиканської затоки. Крім того, тварина на той час вже знайшла собі компаньйона. Коли наглядач зоопарку дізнався, що з фламінго все добре, він був вражений.

Тварина навіть знайшла собі компаньйона. / Фото: thedodo.com

8. Полонений дельфін

Рибалки в Південній Кореї випадково впіймали у свої сіті дельфіна. Однак, замість того, щоб відпустити тварину назад у воду, вони вирішили нелегально продати її до одного з акваріумів країни. Протягом 10 років дельфін жив у неволі, виконував трюки на шоу та жив у маленькому басейні. Проте, згодом інформація про те, що він є дикою твариною почала поширюватися. Люди організували кампанію і визволили дельфіна з рабства, повернувши його в природне для нього середовище.

Дельфін жив у неволі протягом 10 років. / Фото: Daily Mail

9. Червона панда

У Вашингтоні з зоопарку втекла червона панда. Співробітники повідомили про інцидент мешканцям міста в усіх соцмережах. І хоча тварину знайшли вже через декілька годин після її втечі та повернули до зоопарку, працівники все одно не знають, як їй вдалося втекти.

Тварину знайшли через декілька годин. / Фото: thedodo.com

10. Продуманий план втечі кенгуру

Австралійському кенгуру вдалося втекти із заповідника в Німеччині завдяки допомозі інших тварин. Представники зоопарку заявили, що лисиця вирила ями під перешкодами, що не дозволяли кенгуру вибратися на волю. Однак, тварині ще треба було якось подолати стіну зоопарку. І у цьому їй допоміг кабан. Він вирив достатньо велику яму, аби кенгуру зміг втекти.

Кенгуру втік завдяки допомозі інших тварин. / Фото: treehugger.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація