Життя за комп'ютером. Чим перекусити, коли на перерву є всього п'ять хвилин

Життя за комп'ютером. Чим перекусити, коли на перерву є всього п'ять хвилин

Фото: Архів

Якщо ви вже зголодніли, і готові перекусити – ми підібрали декілька смачних варіантів.

Часто так трапляється, що ми снідаємо, обідаємо, а то й вечеряємо просто за комп'ютером. Не те, що нам ліньки вийти і провести цілу годину за обідом, ми звикли до такого ритму життя. Коли все відбувається надто швидко, коли часу не вистачає навіть на банальні речі.

Тому найліпший вихід із ситуації – швидко перекусити, не відриваючись від робочого процесу. Звісно, психологи нас за це не похвалять, та більшим стресом буде відірватися від роботи на тривалий час і потім знову втягуватися у звичний скажений темп. Звичайно, це правило працює не для всіх і, швидше, є винятком, аніж істиною.

З одного боку, травленню варто давати відпочинок і не рекомендується без зупинки завантажувати шлунок перманентними завданнями з переробки їжі. Проте з іншого боку, відсутність перекусів протягом дня може призвести до переїдання - коли наприкінці дня ви дістаєтеся холодильника і знищуєте його вміст.

У будь-якому разі, якщо перекушувати, то варто робити це свідомо, а не під гіпнотичною дією побаченого еклера. Перекуси можуть підбадьорити, додати вітамінів і сил на нові звершення. Тож, якщо ви вже зголодніли, і готові перекусити – ми підібрали декілька смачних варіантів. Не виключено, що деякі з них не стануть відкриттям, та ймовірно ви захочете спробувати щось нове.

Піца

Звичайно, ми вас не здивували. Та піца неабияк підходить як швидкий перекус, особливо, якщо замовляти її не в момент страшенного зголодніння, а заздалегідь. Інакше одним слайсом піци навряд чи вдасться обійтися.

Сендвічі

У багатьох поняття "фаст-фуд" асоціюється з гамбургером та картоплею фрі, та насправді це зовсім так. Це і різні бутерброди, зроблені як нашвидкуруч, та і витончено приготовані. Насправді, тут ціле розмаїття – від сандвічів із автомату з їжею до бутербродів, спеціально зібраних вдома. Іноді, як, наприклад, у нас в офісі, це можуть бути навіть сандвічі із салом та солоними огірками.

Вершковий сир із хлібними паличками

Ще один дуже швидкий і смачний перекус – "СирХрум" від "Веселої Корівки" - хрумкі хлібні палички у комплекті із ніжним плавленим сирком. Він не тільки смачний, а ще й зручний: у ванночці з одного боку вас чекає вершковий плавлений сир, а з іншого, теж в окремій ванночці, ─ хрусткі хлібні палички. Достатньо їх просто занурити у ніжний сир, похрумтіти і потім повторити знову, і знову, і знову. Нямнямням...

Суші

Каліфорнійський рол, оранж рол, грін рол, філадальфія, дракон червоний, дракон тигровий, ямата, фудзіяма – все це може стати корисним та ситним обідом, до того ж дуже швидким. Та про нього теж варто подбати заздалегідь. За 5 хвилин ви отримаєте смачний перекус, якого за вмістом енергії вистачить до самої вечері.

Веганські перекуси

Горіхи плюс сухофрукти. Як перекус цей варіант найліпше підходить у великому проміжку між обідом і вечерею. Варто горіхи і насіння брати несмажані, а сухофрукти натуральні без цукру і барвників.

Свіжі овочі. Вони поєднуються з усіма категоріями продуктів, тому ними можна швидко й корисно перекусити. Нарізати огірки і червоний перець, почистити свіжу солодку моркву або ріпку, помити помідори черрі і свіжий редис – і за п'ять хвилин у вас з'являється чудовий хрусткий перекус.

Свіжі фрукти і ягоди. Теж відмінний варіант для перекусу, але тільки якщо після останнього прийому їжі минуло 3-4 години, щоб шлунок не почав вас ненавидіти. Те ж саме стосується і смузі, в яких є фрукти.

Йогурт, кефір, чай чи кава з печеньками

Ми постійно щось п'ємо – чай, каву, йогурт сік чи кефір. І як правило, завжди з печивом чи якимось іншими солодощами. Не думаємо, що тут варто багато писати, тому пропонуємо спробувати щось нове (дивіться вище).

Наступна публікація