Зірки Instagram та коти-мільйонери. Найвідоміші пухнастики, які прославилися на весь світ

Зірки Instagram та коти-мільйонери. Найвідоміші пухнастики, які прославилися на весь світ

Фото: Getty Images

До всесвітнього дня котів ТСН.ua вирішив пригадати пухнастиків, які досягли неабияких висот за своє життя.

8 серпня відзначається неофіційний день котів. Ініціатором введення свята став міжнародний фонд Animal Welfare ще в 2002 році. У цей день у деяких країнах влаштовують фестивалі та паради на честь домашніх улюбленців.

У деяких країнах день котів відзначається в інші дні. Так, у США домашніх улюбленців шанують 29 жовтня, у Японії – 22 лютого, у Росії – 1 березня, в Італії – 17 листопада.

ТСН.ua теж вирішив пригадати котів, які досягли неабияких висот за своє життя.

НАЙБАГАТШІ КОТИ

БЛЕКІ (BLACKIE)

Найбагатшим котом у світі вважається Блекі. Він увійшов до Книги рекордів Гіннеса ще 1988 року й досі почесно очолює список.

Свої статки кіт отримав після того, як його власник, антиквар-мільйонер Бен Реа, помер. Чоловік нічого не заповів родичам, однак залишив своє майже 13-мільйонне багатство Блекі, одному з 15 котів, з якими він ділив своє помешкання.

Бен Реа поділив свої гроші між трьома благодійними організаціями, яким він заповів доглядати його домашнього улюбленця.

ТОММАСО (TOMMASO)

Ще одним багатим пухнастиком є Томмасо. Він був бездомним котом в Римі, поки його не забрала до себе італійка Марія Ассунта, вдова успішного магната з нерухомості. Жінка вже тоді була літнього віку. Після своєї смерті в 2011 році, вона залишила свої величезні статки котові. Так, Томмасо отримав спадок у розмірі 13 мільйонів доларів.

За твариною доглядає колишня медсестра Марії Ассунта. За її словами, вона не знала про багатства жінки. Пані Ассунта попросила її доглядати за котом, коли її не стане. Колишня медсестра виконує волю померлої літньої жінки.

Томмасо / Фото: therichest.com

ІКОНА СТИЛЮ

CHOUPETTE

Однією з найбагатших та найвідоміших кішок світу вважається домашня улюбленеця дизайнера Карла Лагерфельда. Тварина заробила 3 мільйони доларів 2014 року завдяки рекламі німецького виробника авто та японського косметичного бренду. Крім того, в липні 2014 року про неї вийшла друком книга.

Карл Лагерфельд закоханий у свого домашнього улюбленця. "Вона ненавидить інших тварин і ненавидить дітей. Вона завжди залишається зі мною, і у неї є дві особисті покоївки", - розповідав дизайнер про Choupette.

Choupette / Фото: luxtogo.com

Дизайнер навіть заявляв про те, що одружився б на тварині. "Поки що немає шлюбу для людей і тварин... Я ніколи не думав, що закохаюся так в цю кішку", - казав він в інтерв'ю CNN в 2013 році.

Choupette також популярна в Інтернеті. У неї є акаунти в Twitter та Instagram, які нараховують десятки тисяч підписників.

"Вона центр світу. Якби ви її бачили, ви б зрозуміли. Вона, мов Грета Гарбо", - пояснював Лагерфельд.

Choupette / Фото: newnownext.com

НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ КІТ ІНТЕРНЕТУ

СЕРДИТИЙ КІТ (GRUMPY CAT)

Найпопулярнішим котиком Інтернету залишається Сердитий кіт. Свою популярність він отримав у 2012 році після того, як брат господарки тварини опублікував світлину улюбленця на сайті Reddit.

Котик ніби завжди перебуває в депресії, однак пухнастик надзвичайно полюбився юзерам. Наразі він отримав особистий бренд кави, знявся у різдвяному фільмі, випустив дві книги, знявся у рекламі, а також здобув майже мільйон підписників в Instagram. ЗМІ оцінюють статки кота від одного до 100 мільйонів доларів.

КІТ-ГЕРОЙ

ТАРА

Кішка Тара проживає у Каліфорнії, США. Вона стала відомою після героїчного порятунку дитини від собаки сусіда.

У 2014 році 4-річна дитина господарів Тара каталася на велосипеді, коли за нею почав гнатися собака. Він учепився дитині в ногу. Тоді кішка стрибнула на вдвічі більшого від неї собаку та відігнала його геть. Дитині наклали 10 швів на ногу після укусів, однак вона швидко вилікувалася. Після цього Тара стала місцевою легендою та героїнею.

Відео моменту порятунку за два дні на Youtube переглянули понад 16,8 млн разів. Тара отримала багато нагород за свій героїзм від різних організацій, а також на честь неї 3 червня відзначають Тара the Hero Cat Day ("День героїні-Тара").

Тара / Фото: ryutorasthoughts.wordpress.com

УРЯДОВИЙ КІТ

ЛАРРІ

У 2011 році британський прем'єр-міністр Девід Кемерон найняв до штату співробітників кота Ларрі, який і досі ловить мишей, що мешкають в урядовому офісі та його околицях.

Коти-мишолови існують на Даунінг-стріт ще з 1924 року. Найвідомішим мешканцем резиденції був кіт Хамфрі, який служив за трьох очільників уряду - Маргарет Тетчер, Джона Мейджора і Тоні Блера. Після Хамфрі його місце зайняв Ларрі.

Після відставки Девіда Кемерона кіт залишився на Даунінг-стріт тепер вже з новим прем'єр-міністром Терезою Мей.

Фото: Getty Images

ЗІРКИ INSTAGRAM

АЙРІС ТА ЕБІС

Кішки-близнючки Айріс та Ебіс підкорили Мережу завдяки одній своїй особливості – в обох тваринок очі різного кольору. Крім того, пара нерозлучна. Господарі улюбленців постійно публікують світлини своїх зворушливих кішок. Так, тварини мають вже десятки тисяч прихильників в Instagram.

ЛЕДАЧИЙ КІТ

ГАРФІЛД

Одним з найпопулярніших котів світу є всесвітньо відомий вигаданий персонаж однойменної серії коміксів Гарфілд. Комікси про домашнього улюбленця видаються з 1978 року й до сьогодні. Крім того, про Гарфілда створили низку мультфільмів, кінострічок та відеоігор.

Гарфілд обожнює лазанью, але ненавидить родзинки, оскільки в нього на них алергія. Крім того, він багато спить. Однак його абсолютна пасивність може різко змінитися на сказ, коли він нищить кігтями все на своєму шляху.

КІТ З ПРОПИСКОЮ

У 2012 році в місті Кам'янське (тоді – Дніпродзержинськ) з'явився білборд із зображенням бабусі й кота та підписом: "Взнала що внук голосував за "Регіони" - переписала хату на кота".

Зображення бабусі й кота вмить облетіло Мережу. Юзери кепкували та створювали власні фотожаби з цього приводу.

КОТИ-ДОВГОЖИТЕЛІ

СКУТЕР

Пухнастик Скутер зі штату Техас, США, став котом, що прожив найдовше. Домашньому улюбленцю було 30 років, коли він пішов з життя у травні 2016 року. Його вік занесли до Книги рекордів Гіннеса.

ВЕНІАМІН

Водночас сьогодні, 8 серпня, пішов з життя український котик-довгожитель Веніамін, що проживав із господарями в Одесі. Він прожив 22 роки. Його рекорд занесли до Національного Реєстру Рекордів України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація