Знайшли найстарішу пляшку з посланням: 108 років в морі

Знайшли найстарішу пляшку з посланням: 108 років в морі

Фото: hqwall.net

Тому, хто знайде пляшку, британські вчені обіцяли один шилінг.

Пляшка з посланням, яка була знайдена в минулому році на одному з німецьких пляжів, виявилася найстарішою в світі, підтвердили в Книзі рекордів Гіннесса.

Пляшку опустили у воду в листопаді 1906 року в рамках експерименту британського морського біолога Джорджа Паркера Біддера. В ній була листівка, на якій була відсутня дата, з проханням повернути пляшку за винагороду в Морську біологічну асоціацію в британському місті Плімуті. Тому, хто знайде пляшку, британські вчені обіцяли один шилінг.

Біддер запускав пляшки з 1904 по 1906 роки і стежив за їх пересуванням по тому, як вони потрапляють в сіті рибалок. Чимало пляшок так і не повернулися. В результаті пляшка провела в морі 108 років, чотири місяці і 18 днів.

У квітні минулого року на острові Амрум в Північному морі пляшку знайшла пенсіонерка Маріан Вінклер, яка відправила пляшку в морську асоціацію і отримала шилінг. Пляшка пропливла близько 500 км від берегів Великобританії.

Попередній рекорд належав пляшці, яку знайшли в 2013 році на Шетландських островах Великобританії. Вона пробула в морі 99 років і 43 дні.

Раніше у харківській військовій частині знайшли лист з минулого, адресований майбутнім поколінням. Воно пролежало замурованими в стіні понад півстоліття.

Послання було написано в 1962 році. Його випадково знайшли будівельники, які замінюють вікна в гуртожитку для солдатів-строковиків, що раніше було казармою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація