"Зоряна ніч" чи карпатський пейзаж: спробуйте відрізнити картини Ван Гога від робіт дизайнера ТСН.ua

"Зоряна ніч" чи карпатський пейзаж: спробуйте відрізнити картини Ван Гога від робіт дизайнера ТСН.ua

Фото: wikipedia.org

29 липня 1890 року помер постімпресіоніст Вінсент Ван Гог.

126 років тому пішов з життя талановитий нідерландський художник-постімпресіоніст Вінсент Ван Гог. Роботи митця вплинули на живопис ХХ століття. За свою недовгу кар'єру художник створив понад 2100 творів.

Ван Гог малював портрети, автопортрети, пейзажі, натюрморти. У своїх роботах він часто зображав оливкові дерева, кипариси, поля пшениці і соняшники. На жаль, більшість критиків мистецтва не помічали Ван Гога до його самогубства у віці 37 років.

Вважається, що 27 липня Ван Гог пішов на прогулянку з матеріалами для малювання і вистрілив собі в область серця з револьвера. Однак куля пройшла нижче, тому художник зміг дістатися самостійно до номера готелю, де він жив. Ван Гогу викликали лікаря, а також сповістили про інцидент його брата Тео. Брат Вінсента приїхав наступного дня і провів з ним увесь час до смерті художника о 1:30 ночі 29 липня.

За словами Тео, останніми словами художника були "Печаль триватиме вічно". 30 липня Ван Гога поховали в Овер-сюр-Уаз. На похорон прийшли брат і кілька друзів митця.

ТСН.ua розробив незвичайний тест до дня смерті письменника. Пропонуємо вам угадати, які з зображених творів належать художнику, а які – дизайнерові сайту ТСН.ua. Будьте уважні, тест не такий легкий, як може здатися на перший погляд.

.

Повʼязані теми:

Наступна публікація