19-річного "мажора", який на смерть збив людину у Хмельницькому, засудили умовно

19-річного "мажора", який на смерть збив людину у Хмельницькому, засудили умовно

Дмитра Червонюка засудили умовно

У суді виявилося, що син депутатки на момент скоєння ДТП не був п'яний, як раніше повідомляла міліція. 

У Хмельницькому 19-річного сина депутатки місцевої облради Дмитра Червонюка, який на смерть збив 26-річного хлопця у серпні 2013 року, засудили до 4 років ув'язнення умовно.

Як стало відомо, суддя Світлана Дручкова дійшла висновку, що звинувачений Червонюк порушив 12.3 та 12.4 пункти ПДР та частину 2 статті 286 ККУ, що передбачає позбавлення волі на строк 4 роки.

Проте статтею 75 ККУ до нього застосовано іспитовий термін строком на один рік. Крім того, Червонюка позбавлено права керувати автомобілем строком на 3 роки.


Під час зачитування судового рішення суддя визнала обвинуваченого винним, наголосивши, що у момент наїзду на пішохода Олега Крушельницького швидкість його автомобіля становила 120,7 км/год. За її словами, Червонюк міг уникнути ДТП, застосувавши екстрене гальмування.

Цікаво, що, згідно з даними, озвученими у суді, на момент скоєння ДТП у Червонюка не було алкоголю в крові. А ось загиблий пішохід на час наїзду нібито перебував у середньому ступені алкогольного сп'яніння (1,79 проміле) і переходив проїзну частину за межами пішохідного переходу.

Обвинуваченого Червонюка звільнили в залі суду.

Водночас, батьки загиблого повідомили, що подаватимуть апеляцію до Апеляційного суду Хмельницької області.


Нагадаємо, 20 серпня 2013 року у Хмельницькому 19-річний Дмитро Червонюк на Toyota RAV-4 збив на смерть людину на пішохідному переході. Загиблому було 26 років.

Начальник Хмельницького міськвідділу міліції Василь Птащук повідомив, що водій позашляховика Дмитро Червонюк керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Як виявилося, Дмитро Червонюк є сином депутата Хмельницької обласної ради Галини Червонюк і власника Рівненського льонокомбінату Олега Червонюка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація