25 тем для нових мультфільмів ПЛЮСПЛЮС придумали школярі зі всієї України

25 тем для нових мультфільмів ПЛЮСПЛЮС придумали школярі зі всієї України

Школярі придумали ідеї для мультфільмів / Фото: ПЛЮСПЛЮС

Міністерство освіти і науки України підвело підсумки Всеукраїнського проекту "Це наше і це твоє", який проходив у вересні-листопаді 2015 року за підтримки телеканалу ПЛЮСПЛЮС.

На адресу МОН надійшло понад 600 колективних робіт з усіх куточків України зі зворушливими розповідями і 6 тисячами малюнків про найпрекрасніші та найдивовижніші відкриття, досягнення та природні особливості нашої країни. Наприклад, діти розповіли, що першу карту Марсу, який людство от-от збирається освоїти, створив українець. Система індексування, якою користується майже 200 країн світу, теж була винайдена українцем. І вишивка, яка наразі є головним світовим трендом, теж український винахід.

З шести сотень проектних робіт було обрано 171 переможець, розповіді яких об'єднали у 25 більш загальних тем, які ляжуть в основу нового сезону мультфільму "Це наше і це твоє". Список усіх тем і класів переможців можна знайти на сайтах МОН і ПЛЮСПЛЮС. Крім того, на сайт каналу поступово будуть завантажені усі малюнки учасників.

"Коли спільно з МОН започатковували цей проект, самі до кінця не знали, яким він вийде у фіналі, і точно не могли уявити, що отримаємо настільки потужний відгук від школярів. Кожна з робіт пронизана безмежною любов'ю та повагою до своєї батьківщини.  А ці тисячі надзвичайно талановитих малюнків! Ці нові вчителі, які переймаються не тільки своїм предметом, а й тим, яких людей вони виховують. Справжні професіонали з Міністерства науки та освіти, без них цього проекту не відбулось би. Хочемо подякувати усім, хто долучився і з гордістю можемо підсумувати, що найталановитіші діти та найвідданіші вчителі – наші!",  - зазначила генеральний продюсер телеканалу ПЛЮСПЛЮС Іванна Найда.

Прем'єра 25 нових серій мультфільмів "Це наше і це твоє" за ідеями маленьких українців та українок розпочнеться вже у лютому наступного року. Усі переможці отримають від ПЛЮСПЛЮС пам'ятні дипломи та сувеніри.

"Вважаю, що такі проекти як "Це - наше і це - твоє!" дуже важливі для виховання зростаючого покоління. Діти разом зі своїми вчителями, батьками досліджували історію, шукали різноманітні цікавинки рідного краю, писали розповіді та супроводжували їх малюнками. Безперечно, що ці історії  запали їм в душу, стали ще однією сходинкою до великої любові до України. Дійсно, у нас є чим пишатися. Це - наше і це - Україна", - зазначила Олена Артеменко завідувач сектору організації заходів Інституту модернізації змісту освіти.

Крім того, разом з проектними роботами надійшли десятки подяк від вчителів, у яких вони розповідали про те, що завдяки проекту більше дізнались про рідний край, сходили у музеї, в яких не бували роками, поспілкувались з цікавими людьми тощо.

"Дізнавшись про Конкурс, ми одноголосно вирішили, що діти, разом з батьками, дідусями та бабусями, обов'язково складатимуть коротенькі розповіді й малюватимуть до них малюнки, аби з перших днів навчання в школі, залучити малят до Радості Пізнання й Гордості за свою рідну Україну", - йдеться в одному із супровідних листів до проектної роботи.

Зауважимо, що у планах телеканалу - зробити Всеукраїнський проект "Це наше і це твоє" щорічним.

Нагадаємо, "Це наше і це твоє" стартував 1 вересня 2015 року з перегляду   мультфільмів "Це наше і це твоє" та розмови про те, чим може пишатись українець. З 1 жовтня до 10 листопада учням 2-4 класів було запропоновано розповісти та зобразити те, за що вони пишаються своїм рідним краєм, своєю країною та надіслати їх на адресу МОН.  Роботи-переможці надихнуть арт-директора каналу та команду мультиплікаторів на створення нових мультфільмів "Це наше і це твоє". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація