3,9 млрд грн виділять на ремонт зруйнованих під час АТО доріг і мостів на Луганщині – голова ВЦА

3,9 млрд грн виділять на ремонт зруйнованих під час АТО доріг і мостів на Луганщині – голова ВЦА

Необхідний поточний середній ремонт 84,5 км доріг

Керівництво Луганської області заявляє про виділення Кабінетом міністрів України 3,9 млрд грн на ремонт зруйнованих через бойові дій доріг і мостів у регіоні.

Необхідний поточний середній ремонт 84,5 км доріг і розробка проектів відновлення зруйнованих незаконними угрупованнями 6 автомобільних мостів, повідомляє "УНІАН" з посиланням на повідомлення прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Стан доріг в Луганській області є катастрофічним. Ця тема настільки життєво важлива, що хвилює кожного мешканця нашого регіону. Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб в короткий проміжок часу відремонтувати найбільш зруйновані автодороги ", - зазначив голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз.

В першу чергу буде відновлено мостове споруда через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Т-1302 КПП "Танюшівка - Старобільськ - Артемівськ", поблизу с. Новодружеськ.

Цей міст розташований в одному з найбільш зруйнованих місць регіону - між Рубіжним і Лисичанському.

Фінансуватися ремонтно-будівельні роботи будуть за рахунок виділених урядом 3,9 млрд грн кредитних коштів, залучених під державні гарантії в попередні роки.

Мережа автомобільних доріг загального користування в Луганській області налічує близько 3614 км.

За інформацією Служби автодоріг Луганської області, за період військового конфлікту в регіоні було зруйновано 836 км доріг загального користування та понад 21 об'єкт дорожньої інфраструктури (шляхопроводи, пішохідні і автомобільні мости).

Для відновлення дорожньої мережі області, розташованої як на підконтрольній, так і на окупованій території, необхідно понад 4 млрд грн.

З обласного бюджету на ремонт і відновлення доріг і мостів планується виділити 265 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація