4 роки в'язниці загрожує "браткам", які залякали медиків у Дніпрі

4 роки в'язниці загрожує "браткам", які залякали медиків у Дніпрі

Чоловіки погрожували медичному колективу, до якого звернулися за допомогою  

У Дніпрі троє чоловіків на елітному авто залякали медиків обласної лікарні ім. Мечникова. Вони спочатку вимагали оглядати їхню подругу просто в машині, а потім пообіцяли, що медперсонал безслідно зникне та не доживе до вечора. Копи розцінили ситуацію інакше - молодики у спортивному просто емоційно розмовляють, йдеться в ТСН.12.00.

О першій годині ночі до приймального відділення заходить чоловік. Він вимагає негайної консультації нейрохірурга, але у своєму розкішному автомобілі. Відвідувачі лаялися та штовхали медиків. Терапевт Дмитро Сень врешті вийшов на вулицю.

На пасажирському сидінні "Мазераті" була жінка. Вона скаржилася на головний біль. Але завести її на огляд у лікарню агресивні чоловіки лікарям не дозволили.

"Ми попросили вас завезти. Ми не можемо так дивитися. Вибачте, раптом щось не так. У нас протоколи, інструкції, правила", - пояснювали чоловікам медики.

Невропатолога нічні гості взагалі прогнали.

"Вони побоялись, що я можу молоточком нашкодити її здоров'ю. Перше я таке чую, щоб лікар-невропатолог прибрав свій інструмент, яким він оглядає і може поставити діагноз", - розповідає лікар-невропатолог Регіна Ломако.

Урешті медики констатували, що у пацієнтки підвищився тиск і після пігулки їй стало краще. Водночас охоронець лікарні викликав поліцію. Лікарі кажуть, що патрульні не втручалися. Між тим, нічні гості почали погрожувати медикам розправою.

"Чому ви кажете, що я можу не дійти додому, що перечеплюся на сходах? - Ви? Ви дорогу забудете додому, заблукаєте в темряві", - йдеться на записі зробленому під час розмови з медика одним з чоловіків.

"Сказали, що буде краще, щоб охоронець і молодий лікар виїхали з міста. Міліція вирішила взяти під охорону, тому лікаря відвезли на вокзал", - розповідає лікар-невропатолог.

"В той важкий день він попрощався з мамою, він боявся вийти на вулицю. В таких умовах медичні працівники працювати не повинні. Людей залякують і вони бояться прийти на роботу, або піти з неї, - це верх цинізму", - заявив головний лікар обласної лікарні ім.Мечникова Сергій Риженко.

"Це хуліганство. Всі учасники конфлікту встановлені. Їх опитали. В рамках розслідування буде встановлена роль кожного з них. Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк до чотирьох років", - запевнила речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Охорону у лікарні так і не підсилили. Після розголосу нічні гості знов приїхали до лікарні – вибачитися. А пацієнтка – за додатковою консультацією лікарів. 

У Дніпрі троє чоловіків на елітному авто залякували медиків Обласної лікарні ім. Мечникова

У Дніпрі троє чоловіків на елітному авто залякували медиків Обласної лікарні ім. Мечникова
Наступна публікація