5-річний вундеркінд з Харкова прочитав 200 енциклопедій і мріє вивчити хімію

5-річний вундеркінд з Харкова прочитав 200 енциклопедій і мріє вивчити хімію

"Диво-дитина" Лев Бондаренко не може дочекатися, коли піде до школи.

Маленький Лев Бондаренко завоював титул "диво-дитина" на всеукраїнському конкурсі.

У 5 років Лев Бондаренко з Харкова встиг прочитати 200 енциклопедій. На всеукраїнському конкурсі він вразив дорослих рівнем інтелекту та обізнаності. Його майбутні педагоги тепер не знають - як їм навчати таку розумну дитину? Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Лев читає про морських тварин – це його найулюбленіша тема. Він прийшов із мамою записуватися в перший клас школи і не захотів іти з бібліотеки. Він уже самостійно прочитав дві сотні енциклопедій, мріє також вивчити хімію. А от казки він не любить.

"Тому що у казках видумка, а в енциклопедіях правда", - каже Лев.

Швидкість читання в Лева вже втричі вища ніж у першачків – понад 140 слів за хвилину. Що діти роблять у школі, він не цілком розуміє, але часу, коли пІде до школи, не може дочекатися. Учителі приголомшені надзвичайними знаннями майбутнього учня. Світлана Поліщук, педагог із 25-ти річним стажем, зізнається, що настільки розвинуту дитину бачить удруге в житті.

"Коли вони приходять до школи, вони повинні отримувати нову інформацію, яка робить виклик, формує виклик його обдарованості. Така дитина на уроці, чекаючи поки діти освоять матеріал, який для нього відомий, він нудьгує. Тому постійно в динаміці має бути нова інформація", - каже Світлана Поліщук, в.о. директора харківського навчально-виховного центру.

29-річна мати Лева Ольга розповідає: вона вчить сина і грає з ним одночасно. Прибрати іграшки просить його англійською. І вже шукає викладача китайської мови.

Секрет виховання маленького генія Ольга не приховує. Вона з перших днів життя ставиться до дитини, як до дорослого, намагається розпізнати всі таланти, що в ньому закладені і вважає, що його можливості безмежні.

"Я так порівняла наших дітей з машинами. Наші жінки беруть собі машину, сідають в неї і без прав, без абсолютних знань їдуть. Я не критикую, але вважаю, що дитина більше, ніж машина, і щоб його ростити, потрібно реально на це мати права і право народження - це ніщо практично", - каже Ольга Звянцева, мати Лева.

Ольга каже: усе, що вона хоче - це виростити щасливу людину. А сам Лев мріє подорожувати і стати винахідником.

Нагадаємо, у Хмельницькому 5-річна дитина навчається із четвертокласниками і знає про анатомію.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

П’ятирічний хлопчик з Харкова завоював титул «диво-дитина»

П’ятирічний хлопчик з Харкова завоював титул «диво-дитина»

Повʼязані теми:

Наступна публікація