50 суддям Криму висунули підозру в державній зраді

50 суддям Криму висунули підозру в державній зраді

50 суддям Криму винесена підозра у зраді. / Фото: Getty Images

Відповідне повідомлення підписав Анатолій Матіос.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос підписав повідомлення про підозру у державній зраді ще 50 суддям АР Крим та Севастополя. Про це повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема, в ГПУ нагадали про розслідування кримінального провадження щодо вчинення суддями Криму та Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). У травні 2015 року на підставі зібраних доказів Матіосом було підписано повідомлення про підозру у вчиненні державної зради 276 суддям.

Водночас, як заявили в Генпрокуратурі, вже в поточному році, 29 січня, "за результатами об'ємної та кропіткої роботи зі збору доказів", Матіосом підписано повідомлення про підозру ще 50 суддям АР Крим та Севастополя, які зрадили народові України.

Чи вдасться перезапустити судову систему

Чи вдасться перезапустити судову систему

Як наголосив Матіос, об'єктивна сторона вчиненого ними злочину полягає в тому, що вони, будучи громадянами України, займаючи посади суддів, маючи достатній рівень освіти, спеціальних знань і життєвого досвіду для розуміння факту окупації Російською Федерацією території АР Крим та м. Севастополя, здійснюють правосуддя від імені Росії.

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що основна доказова база, яка свідчить про вчинення державної зради суддями, знаходиться на тимчасово окупованій території півострова Крим (рішення, вироки, постанови суддів та інші документи).

Нагадаємо, 4 лютого Верховна Рада звільнила 23 суддів. За відповідні рішення проголосували 226 депутатів за мінімально необхідних 226. Судді були звільнені в зв'язку з неможливістю виконання своїх повноважень за станом здоров'я, у зв'язку з поданням заяви про відставку і в зв'язку з поданням заяви за власним бажанням.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація