7 провідних технологій сучасних телевізорів Новини компаній

7 провідних технологій сучасних телевізорів

Попри розповсюджену думку, що люди почали менше дивитись телебачення, ринок телевізорів розвиваються дуже динамічно. 

Буквально щороку виробники впроваджують нові технології. Телевізор давно вже перетворився на потужний медіацентр, що за розважальними функціями складає успішну конкуренцію комп'ютеру. Представляємо вашій увазі 7 найкрутіших технологій, якими оснащують свої моделі провідні виробники.

1. Технологія OLED 

Телевізори, зроблені за технологією Organic Light Emitting Diode, працюють на органічних світлодіодах і не потребують підсвічування. Завдяки використанню OLED-матриці багатократно зростає кількість кольорів на екрані та покращується контрастність, а телевізори стають ще тонше та легше. 

2. Роздільна здатність Ultra HD 

Роздільна здатність UHD або 4К (3840 × 2160) — це 8,3 млн пікселів. Таке зображення за якістю перевершує Full HD в 4 рази. Завдяки високій щільності пікселів, досягається ідеальна деталізація картинки. 

3. Підтримка 3D

Технологія об'ємного зображення дає можливість глядачу повністю зануритися у події, що відбуваються на екрані. Сучасні телевізори з підтримкою 3D конвертують звичайне пласке зображення в об'ємне. Крім того, вони пропонують зручний режим використання екрану кількома людьми одночасно. Завдяки цьому під час гри кожен з гравців бачить на екрані свою унікальну картинку.

4. Вигнутий екран 

Телевізор з вигнутим, як екран у кінотеатрі, дисплеєм виглядає футуристично. Окрім ефектного дизайну, ця технологія дає ще й суто практичні переваги. Завдяки вигнутій поверхні зменшується кількість оптичних спотворень, збільшуються кути огляду, покращується контрастність. І, можливо, найголовніше — посилюється ефект занурення. 

5. Smart TV 

Саме ця функція "розумного" телебачення найбільше змінила уявлення про телевізори. Наразі кожна модель із Smart TV має веб-браузер, клієнти соціальних мереж, вбудовану камеру, Skype, ігри та додатки. При цьому виробники намагаються оснастити власні моделі унікальним наповненням. Телевізор Samsung, наприклад, має найбільшу кількість додатків завдяки системі Smart Hub. А LG приваблює користувачів зручним інтерфейсом на базі платформи WebOS.

6. Обмін даними 

Сучасний телевізор обладнаний інтерфейсами, що дають можливість об'єднувати його в локальну мережу з іншими домашніми пристроями, переглядати відео та фото зі смартфона або планшета на телеекрані, передавати контент безпосередньо на телевізор по каналу Wi-Fi, програвати музику або відео з флешки, підключеної до роз'єму USB. 

7. Підсвічування Ambilight

Технологія, що була розроблена фірмою Philips. Це фонове підсвічування, що аналізує події на екрані та створює розсіяне світло, що проектується на стіну та по боках від телевізора. Таким чином телевізор оточує сяючий ореол, а зображення ніби переступає рамки екрану.

Наступна публікація