Адвокат Надії Савченко не виключає, що її вже доставили у психіатричну клініку

Адвокат Надії Савченко не виключає, що її вже доставили у психіатричну клініку

Надію Савченко вивезли із Воронежського СІЗО в невідомому напрямку / Фото: ТСН.ua

Адвокати намагаються з'ясувати, де знаходиться їхня підзахисна.

Адвокат Марк Фейгін у ексклюзивному інтерв'ю ТСН розповів про те, що відомо захисту української льотчиці Надії Савченко, яка вже кілька місяців перебуває в російському полоні, про її місцезнаходження.

Фейгін повідомив, що кримінально процесуальне законодавство передбачає, що захисникам мають право впродовж 10 днів письмово відповісти про те, куди її етапували  і де вона буде знаходитися.

"Тому офіційної відповіді, де вона знаходиться, немає. Але з високою вірогідністю, майже на 100 відсотків, можу припустити, що вона вже знаходиться в одному з московських СІЗО на карантині, а звідти вона, має формально, бути направлена в експертний заклад – клініку Сербського", - розповів адвокат.

 Марк Фейгін нагадав, що через день відбудеться судове засідання, де має бути оскаржене рішення про направлення Надії на таку експертизу. Проте адвокат не виключає, що Савченко вже  доставили в клініку.

"В Росії можливо все. Могли вже і доставити. Але формально її мали прийняти в якомусь СІЗО. Адже сам по собі експертний заклад  не є тюрмою. В системі федеральної служби виконання покарань її мають прийняти, оформити. І вже звідти, з цього закладу, вже направити в експертний заклад. Тому думаю, що дуже швидко", - заявив Фейгін.

Нагадаємо, зранку, 24 вересня, адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter повідомив, що Надію Савченко вивезли із Воронежського СІЗО в невідомому напрямку.

Адвокат Марк Фейгін розповів про етапування Савченко

Адвокат Марк Фейгін розповів про етапування Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація