Адвокат Онищенка після 14-годинного допиту вийшов з СБУ

Адвокат Онищенка після 14-годинного допиту вийшов з СБУ

Фото: УНІАН

Циганкова допитували "не зовсім" по справі Онищенка.

Адвокат депутата-втікача Онищенка Андрій Циганков вийшов з СБУ.

Про це ТСН.uа розповіла адвокат Наталія Пліса.

За її словами, співробітники СБУ затримали Циганкова в аеропорту "Бориспіль" відразу після його прильоту в Україну. Циганкова протягом 14 годин допитували в якості свідка. У якій справі – Наталія Пліса поки не хоче казати, але уточнює, що "не зовсім" по справі Онищенка.

Нагадаємо, Андрій Циганков покинув Україну майже одразу після втечі свого підзахисного депутата Олександа Онищенка і обшуку його офісу працівниками НАБУ.

Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. 27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні.

Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень і обіцяють скоро оголосити в міжнародний розшук.

СБУ затримало адвоката втікача Онищенка

СБУ затримало адвоката втікача Онищенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація