Адвокат у справі Онищенка потягне НАБУ до суду через заяву про його причетність до газових схем

Адвокат у справі Онищенка потягне НАБУ до суду через заяву про його причетність до газових схем

Фото: УНІАН

Циганков вважає себе невинним.

Адвокат Андрій Циганков, у якого НАБУ провело обшук у справі Олександра Онищенка і якого підозрює у причетності до газових схем нардепа, відкидає будь-які звинувачення проти себе і готується судитися з установою.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Артем Нікіфоров.

"Щойно розмовляв з Циганковим Андрієм щодо інформації, поширеної НАБУ. Буде підготовлено позов про захист честі, гідності і ділової репутації", - написав він.

Нікіфоров назвав брехнею заяву НАБУ, в якій говорилося про те, що Циганков у якості адвоката перераховував з рахунків фіктивних підприємств, задіяних у газових схемах Онищенка, кошти на власний розрахунковий рахунок".

У адвокатів Онищенка провели обшуки

У адвокатів Онищенка провели обшуки

Раніше повідомлялося, що у справі народного депутата Олександра Онищенка у двох офісах його адвокатів та за адресами проживання проводяться слідчі дії. Обшуки відбувалися, зокрема, у офісі адвоката Андрія Циганкова, який вилетів з України. Циганкова підозрюють у том, що він був членом злочинного угруповання Онищенка. 

5 липня Верховна Рада України зняла недоторканність з нардепа Олександра Онищенка – за це рішення проголосували 275 парламентарів. На цей час Онищенко вже перебував у Австрії та готувався до кінних перегонів, про це він повідомив сам через соцмережі.

15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами. Одним з організаторів розкрадання державного газу називають Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація