Адвокати "беркутівців" у суді розгледіли на відео з Інститутської загадкових снайперів

Адвокати "беркутівців" у суді розгледіли на відео з Інститутської загадкових снайперів

Фото: Facebook.com/alan.turgutoglu

Процес триває, попри відсутність на ньому 20 з 25 підозрюваних.

Ще на два місяці подовжили термін тримання під вартою бійцям екс-підрозділу "Беркут", яких судять за підозрою у вбивстві майданівців. У Святошинському суді столиці розглядали також обставини вбивства Миколи Паньківа, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У судовій залі пильно розглядали відеозаписи подій 20 лютого 2014 року на Інститутській та визначали, під яким кутом перебували люди, котрі отримували поранення, а отже, звідки стріляли.

Куля пройшла через ліве плече та грудну клітку Паньківа. В прострелену руку йому намагалися поставити крапельницю, залити в рота води і навіть спочатку не звернули увагу на дірку між ребрами. У суді зачитують медичний висновок – він не мав шансів вижити.

Подовжено термін тримання під вартою для підозрюваних в розстрілах на Євромайдані екс-беркутівців

Подовжено термін тримання під вартою для підозрюваних в розстрілах на Євромайдані екс-беркутівців

П'ятеро "беркутівців" – Аброськін, Зінченко, Маринченко, Тамтура та Янішевський – спостерігають за відео з-за ґрат. У цій справі 25 підозрюваних, 20 з яких переховуються. Захист теж дивиться відео, але увагу звертає не на вбитого. Спочатку показують, начебто на одному з дахів сидить снайпер. А кадри, де учасники протестів забігають у готель "Україна" з нарізною зброєю, вважають власним виправданням. "Прохання не забути цей епізод з озброєними людьми", - кажуть вони.

Ухвалити рішення суду присяжних могла б допомогти балістична експертиза, результати якої обвинувачення пропонувало долучити до справи. "Суд відмовив, тепер ми будемо просити провести загальну балістичну експертизу", - пояснив прокурор Яніс Сімонов. Обвинувачувачі переконують, що дослідження куль "беркутівцям" лише допомогло б. Але в захисту інша думка. "Більшість експертиз на користь наших підзахисних, а потім з'явилися експертизи, які все перекрутили", - каже адвокат Ігор Варфоломєєв.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація