Аеропорт "Бориспіль" не будуть перейменовувати - Мінінфраструктури

Аеропорт "Бориспіль" не будуть перейменовувати - Мінінфраструктури

Фото: УНІАН

Оскільки, професійний союз держпідприємства не підтримав ініціативу зміни назви.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що не будуть змінювати назву аеропорту Бориспіль і присвоювати йому ім'я Івана Мазепи.

Про це повідомили у Міністерстві на запит "Тиждень.uа".

"Порядок присвоєння імені фізичної особи юридичних осіб, які діють на основі державної власності, регулює закон України "Про присвоєння юридичними особами і об'єктами права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій". Згідно з пунктом 5 статті 3 цього закону, ініціатива розширення назви державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" повинна пройти широке громадське обговорення і бути схвалено трудовим колективом підприємства", - повідомили в Мінінфраструктури.

При цьому наголошується, що професійний союз держпідприємства не підтримав ініціативу зміни назви. Тому, незважаючи на результати голосування, назва аеропорту "Бориспіль" залишиться тією самою.

Нагадаємо, з 29 червня по 15 липня на сайті Мінінфраструктури пройшло голосування щодо присвоєння міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені видатної особистості. Більшість українців підтримали ідею дати йому ім'я гетьмана Івана Мазепи – за нього віддали свої голоси 12768 учасників голосування, яке проходило на сайті Міністерства інфраструктури України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація