Акордеоніст Завадський обіцяє не подавати до суду проти своїх кривдників

Акордеоніст Завадський обіцяє не подавати до суду проти своїх кривдників

У прокуратурі Києва кажуть, що будуть знову підтримувати обвинувачення у першій інстанції.

Відомому акордеоністу Ігорю Завадському скасували вирок у розбещенні неповнолітніх. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва. Справу направили на повторне розслідування до Подільського райсуду столиці. Адвокати акордеоніста вірять,що їм  вдасться повністю виправдати свого підзахисного.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, вирок скасували, але  музикант залишатиметься за ґратами. У Лук'янівському СІЗО відомий акордеоніст відсидів уже понад чотири роки. Справа Завадського замовна і повністю сфабрикована, переконує керівник Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

"Жінка, від імені якої цю заяву розглядали, її не писала, потім виявилося, що оперативно-пошукові заходи проводилися без санкцій апеляційного суду, або як мінімум ці санкції зникли, що незаконно. Ті відео, які нам показували по телевізору, взагалі не фігурують у справі і там не Ігор Завадський, - каже Євген Захаров. 

Концертний адміністратор Завадського Андрій Бригіда з жахом пригадує, як їх били у Шевченківському райвідділку міліції до втрати свідомості - вибивали зізнання.  За час ув'язнення і його мама, і мама Завадського померли - на похорон їх не пустили.

"В першу чергу треба добиватися того, щоб змінили запобіжний захід на будь-який інший, не пов'язаний з триманням під вартою. Все-таки 4 роки Ігор перебуває в СІЗО, втрачає здоров'я, втрачає зір", - каже Андрій Бригіда.

У прокуратурі Києва обіцяють знову підтримувати обвинувачення у першій інстанції.

"Прокуратура міста не задоволена таким рішенням. Державне обвинувачення  буде доводити винуватість  усіх фігурантів цього провадження", - каже речник прокуратури.

Ігор Завадський обіцяє, коли його виправдають, не буде подавати до суду проти своїх кривдників. Каже, їх і так вже покарано. Слідчий, який займався його справою, зрадив Україні і зараз у Криму, проти прокурора порушили справу за хабар у 150 тисяч доларів, а окремі судді, які ним займалися, мають кримінальну справу за фальсифікацію. 

Ігорю Завадському скасували вирок у розбещенні неповнолітніх

Ігорю Завадському скасували вирок у розбещенні неповнолітніх

Нагадаємо, що у липні 2013 року Подільський районний суд Києва засудив акордеоніста, підозрюваного у розбещенні дітей, до 13 років позбавлення волі. Музиканту також присудили сплатити 27 тисяч гривень за проведені у справі експертизи. Окрім Завадського винними у скоєнні статевих злочинів проти неповнолітніх визнали його водія та адміністратора, який, наразі, вже відбув своє покарання, утім не припиняє оскаржувати вирок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація