Аксьонов нахабно збрехав про те, що втікач Янукович призначив його керувати Кримом

Аксьонов нахабно збрехав про те, що втікач Янукович призначив його керувати Кримом

Фото: УНІАН

За словами Аксьонова, узгодження йому було не потрібно, він діяв за заздалегідь наміченим планом.

Сергій Аксьонов стверджує, що Віктор Янукович нібито 27 лютого 2014 року підписав указ про його призначення головою АР Крим.

Про це він заявив місцевим ЗМІ.

"З керівництвом Росії погодження не було на той момент ми ще не перебували в контакті. А Янукович таке узгодження підписав. Це було 27 лютого ввечері", - сказав він.

Аксьонов заявив, що "узгодження потрібно було для "чистоти процесу". "По суті, нам його погодження було не потрібно. Ми й так розуміли, що відступати не збираємося, все одно діяли за заздалегідь наміченим планом. Де-юре він був на той момент президентом, він просто легалізував рішення з точки зору, наприклад, судової перспективи", - пояснив представник окупаційної влади.

Варто зазначити, що жодного офіційного розпорядження Януковича 27 лютого 2014 року не було. На той час, виконувачем обов'язків президента України був Олександр Турчинов, оскільки Янукович втік після перемоги Євромайдану спочатку до Криму, а потім до Ростова-на-Дону, де у нього є нерухомість.

На офіційному сайті президента України від 1 березня є указ про порушення Конституції України під час призначення Верховною радою АРК Сергія Аксьонова головою півострова. Таким чином, Аксьонов, згідно з документом, не представляв Раду міністрів Криму.

Крім того, указ Олександра Турчинова від 14 березня 2014 року говорить про неконституційність прийняття Декларації про незалежність Криму, яка була прийнята депутатами 11 березня в тому числі під тиском військових Росії. Указів на сайті президента України від 27 лютого, тим більш за підписом Віктора Януковича, немає.

Таким чином, представник окупаційної влади вчергове збрехав про події лютого-березня 2014 року, коли Кремль за підтримки своїх військових і місцевих сепаратистів зважився на анексію Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація