Активісти назвали простий спосіб зупинити епідемію СНІДу в Україні

Активісти назвали простий спосіб зупинити епідемію СНІДу в Україні

Фото: Reuters

Для реалізації цього необхідна участь влади.

Кров ВІЛ-інфікованих до меморіалу на згадку про померлих від СНІДу принесли активісти напередодні. Тримаючи пробірки, вони хотіли показати, що цілком вона безпечна, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пацієнти, у яких її взяли, приймають антиретровірусну терапію – таблетки, які не дозволяють вірусові потрапити в кров, блокуючи його у лімфовузлах. Такі ВІЛ-інфіковані можуть жити повноцінним життям, одружуватися, народжувати здорових дітей і не передавати вірусу іншим.

Проблема у тому, що доступ до цієї терапії мають не всі. В день пам'яті померлих від СНІДу, активісти передали прохання урядовцям, аби ті збільшили витрати на медикаменти для ВІЛ-інфікованих і виконали державну програму боротьби зі СНІДом. Вона передбачає лікування для понад ста тисяч ВІЛ-інфікованих, але реально отримують його ледь більше половини.

"Ця антиретровірусна терапія була б кінцем епідемії СНІДу в Україні, але ми, на жаль, в переддень пам'яті людей, які померли від СНІДу, втрачаємо десятки тисяч українців в результаті того, що вони не отримують цю терапію. Все, що потрібно зробити державі – це 70 тисяч ВІЛ-позитивних людей забезпечити антиретровірусною терапією", - пояснив голова координаційної ради всеукраїнської організації "Мережа людей з ВІЛ" Дмитро Шерембей.

Як уже повідомлялося, вчені впритул підійшли до можливості перемогти ВІЛРезультати їх роботи можуть допомогти розробити нові методи терапії хворих на СНІД.

Кров ВІЛ-інфікованих принесли до меморіалу на згадку про померлих від СНІДу

Кров ВІЛ-інфікованих принесли до меморіалу на згадку про померлих від СНІДу

Повʼязані теми:

Наступна публікація