Активісти не залишають постів, попри офіційне рішення про заборону транзиту фур із РФ

Активісти не залишають постів, попри офіційне рішення про заборону транзиту фур із РФ

Активісти не залишають постів, попри офіційне рішення про заборону транзиту фур із РФ

Активісти  хочуть переконатися, що жодна фура агресора не пересуватиметься Україною

До всеукраїнської акції з блокування російських вантажівок сьогодні долучилася Одещина. Об 11 годині ранку активісти прибули до одного з в'їздів до міста. Саме тут сходяться дві міжнародні траси Одеса-Рені та Одеса-Кишинів. Тут транзитом рухаються російські вантажівки з Румунії, Болгарії та Молдови і далі на поромну переправу Чорного моря, йдеться в ТСН.16.45.

Одразу після початку блокування активістам стало відомо про рішення Кабміну щодо заборони транзиту російських фур. Новину сприйняли з радістю. Кажуть рішення доречне, але ухвалене трохи із запізненням. Тим не менш свою акцію зупиняти не збираються.

Під час акції активісти заблокували одну російську фуру, а згодом розвернули її у зворотньому напрямку. За кілька годин мобільні загони переїхали до поромної переправи, кажуть там більше шансів зустріти транзитні російські фури.

На Буковині активісти заблокували усі пункти пропуску на кордоні із Румунією та Молдовою. На митному посту "Порубне", що на румунському кордоні, заблокованими залишаються близько трьох десятків вантажівок з російськими номерами.

З боку України вишикувалася колона з півтори сотні вантажівок. Щоправда, затор спричинений не блокадою, а тим, що румунська митниця оголосила поглиблений огляд автомобілів. Наразі активісти організували позмінне чатування.

Найближчим часом до блокади мають намір долучитися і ветерани АТО. Учасники блокади встановили намет, бочки, навіть привезли невеличкий будинок на колесах. На митниці активісти готові провести довгий час. Про рішення Кабміну щодо заборони транзиту російських вантажівок блокувальники чули, але поки що припиняти акцію не збираються.

На кордоні Харківщини з Російською Федерацією фури не блокують, адже блокувати поки що нікого. Близько трьох сотень вантажівок, що перетнули кордон минулої доби - це українські далекобійники, що повертаються з Росії, або транзитні, які їдуть з азійських краін. Цей рух здійснюється безперешкодно. Але активісти про всяк випадок чатували і тут.

Оскільки блокувати активістам нічого, вони швидко поїхали з кордону, пообіцявши контролювати і блокувати будь-які спроби розвитку російського бізнесу в Украіні. Як саме - не повідомили.

На Львівщині російські вантажівки блокують на міжнародній трасі Київ-Чоп. Активісти чатують цілодобово, уже четвертий день поспіль. Для цього на блок-посту обладнали польову кухню, тут є пічка, щоб можна було зігрітися, працює генератор.

Рух російських фур на міжнародних трасах блокують активісти в кількох областях України

Рух російських фур на міжнародних трасах блокують активісти в кількох областях України

Львів'яни допомагають продуктами, тож люди кажуть, що чатуватимуть, допоки в'їзд російських вантажних автомобілів на територію України не припиниться повністю. Що стосується рішення Кабміну про призупинення транзиту, активісти кажуть - знімуть блокпости тільки тоді, коли постанова реально подіє.

Вчора звідси повернули близько сорока вантажівок. Сьогодні тут на трасі вже не було жодної російської фури. Активісти переконані, що далекобійники уже знають про акцію і тому намагаються нікуди не їхати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація