Активістів, які постраждали на Євромайдані, досі мучать судоми через отруєння газом

Активістів, які постраждали на Євромайдані, досі мучать судоми через отруєння газом

Після лікування активісти повертаються додому

Проблеми зі здоров'ям у поранених не закінчуються.

Ще п'ятнадцятеро майданівців, які постраждали у сутичках в центрі Києва, повернулись із реабілітації у Словаччині, повідомляє кореспондент ТСН.

Попри якісне закордонне лікування, постраждалі скаржаться, що проблеми зі здоров'ям лише починаються. Тіло періодично судомить. Фахівці пояснили хворим, це реакція організму на газові "запої". На словацьку реабілітацію направляли вже прооперованих за кордоном постраждалих, після вогнестрільних поранень та забоїв тіла.

У Братиславі хворі пройшли курс реабілітації цілющою водою, грязюкою та курсами масажів. Програма для українців безкоштовна завдяки Міністерству закордонних справ Словаччини, що одне з перших надало можливість для реабілітації 40 українців.

"Був і газ отруйний. І ось зараз ти ходиш нормально, а завтра - загинаєшся на вулиці. Газ ніхто не брав на аналізи. У людей судоми від газу. Через місяць-два, ніхто ж не знає, може всі від раку будуть загинатись", - сказав активіст, який повернувся з лікування.

Нагадаємо, трьом пораненим майданівцям скоротили час лікування за кордоном, оскільки економили кошти для постраждалих з більш важкими травмами.

Кореспондент ТСН Ксенія Марченко

Травмованих євромайданівців "наздоганяють" проблеми зі здоров'ям

Травмованих євромайданівців "наздоганяють" проблеми зі здоров'ям

Повʼязані теми:

Наступна публікація