Активна вакцинація: налякані поверненням страшних хвороб українці кинулися щеплювати своїх дітей

Активна вакцинація: налякані поверненням страшних хвороб українці кинулися щеплювати своїх дітей

Фото: Getty Images

МОЗ забезпечив регіони необхідними медпрепаратами.

Складні інфекційні хвороби в Україні повертаються з минулого в сучасність. Кілька випадків зараження поліомієлітом та правцем цьогоріч зафіксовані в різних регіонах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дефіцит вакцин і батьківські відмови од щеплення вивели Україну на одне з останніх місць у світі за кількістю вакцинованих. Нині ліки вже є, і громадяни почали надолужувати втрачене – захищати дітей щепленнями. "Вакцини, як ми знаємо, це для того, щоб дитина не хворіла потім, щоб не було проблем у майбутньому", - каже мама маленької дівчинки Наталія Рубанова.

ТСН перевірила наявність у дитячих поліклініках вакцин, завезених з допомогою світових організацій

ТСН перевірила наявність у дитячих поліклініках вакцин, завезених з допомогою світових організацій

У поліклініках радіють, що мають уже всі препарати з запасом. Кажуть, готові вакцинувати проти гепатиту, дифтерії, правцю, поліомієліту, сказу тощо. Медики запрошують дітей і батьків приходити на щеплення. А виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликає поширювати цю інформацію. "Сьогодні в Україну вже доставлено вакцини, щоб вакцинувати наших дітей від хвороб, які вже майже не існують в інших країнах світу. Благаємо батьків, медпрацівників, щоб вони звертались до своїх друзів, щоб вони передали інформацію, що ті вакцини, які їм потрібні, вже є на місцях, що це безпечно, що це потрібно", - каже керівник МОЗу.

У разі відсутності в якійсь поліклініці потрібної дитині вакцини, батькам радять негайно дзвонити на гарячу лінію міністерства. В окремих регіонах справді спостерігалися затримки – у Сумах вакцинувалися так активно, що дуже швидко вичерпали запаси ліків від кору, краснухи і паротиту. Поповнення чекають з дня на день.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація