Американські військові пояснили свій інтерес у масштабних навчаннях на Львівщині

Американські військові пояснили свій інтерес у масштабних навчаннях на Львівщині

Фото: flickr.com/nato

Бійці кажуть про цінний досвід вояків АТО і освоєння нової для них зброї.

Майже дві тисячі військових із 13 країн світу беруть участь у масштабних українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2016. Вони відбуваються на Яворівському полігоні у Львівській області, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сценарій цьогорічного вишколу – військовий конфлікт між двома умовними країнами. Для його подолання залучатимуть українську та американську броньовану техніку та авіацію. Від України в навчаннях беруть участь курсанти військових вишів, бійці сухопутних та повітряно-десантних військ, морська піхота, нацгвардійці та перший батальйон 72-ї механізованої бригади.

Більшість мають бойовий досвід у зоні АТО, яким ділитимуться з іноземними колегами. Мета навчань – відточити військові стандарти НАТО та відпрацювати взаємодію різних країн у разі військового конфлікту. "Спільні міжнародні військові навчання важливі з багатьох причин. Україна є нашим партнером. Нам цікаво попрацювати з українськими військовими тренерами, бо тип війни, який вони бачили, для нас новий. Також цікаво повправлятися з вашою зброєю" - розповів американський військовослужбовець Томас Мілавець.

"Ті підрозділи, які будуть приймати участь у навчаннях, вони будуть виконувати завдання щодо стабілізації обстановки, знищення диверсійних груп противника. І також несення служби на блокпостах. Тобто, ті завдання, які наближені до завдань, які виконують наші військовослужбовці у зоні проведення АТО", - пояснив заступник командувача військ ОК "Північ" з бойової підготовки Едуард Москальов.

Як уже повідомлялося, 27 червня на полігоні в Яворівському районі Львівської області стартують традиційні українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2016" ("Стрімкий Тризуб-2016"). Вони триватимуть два тижні – до 8 липня.

На Яворівському полігоні почались масштабні українсько-американські навчання "Rapid Trident 2016"

На Яворівському полігоні почались масштабні українсько-американські навчання "Rapid Trident 2016"

Повʼязані теми:

Наступна публікація