"Антонов" почне збирати Ан-178 в Азербайджані

"Антонов" почне збирати Ан-178 в Азербайджані

Фото: tim5000.livejournal.com

Також Україна та Азербайджан домовилися про співпрацю в митній і культурній галузях.

Україна та Азербайджан підписали низку угод про співробітництво.

Про це повідомляє прес-центр президента України.

У рамках візиту президента України Петра Порошенка до Азербайджанської Республіки було підписано Протокол п'ятого засідання Ради президентів України та Азербайджану.

"Підписали Протокол про взаємодію між відомствами у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом. Метою такого співробітництва є підвищення ефективності боротьби з контрабандою та іншими правопорушеннями, які належать до компетенції митних органів", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, глави держав дійшли згоди, щодо спільних проектів з постачання до Азербайджану українських літаків АН-178.

Також у ході зустрічі між міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та міністром культури і туризму Азербайджану Абульфазом Караєвим було підписано Програму про співробітництво у сфері культури і мистецтва на 2016-2020 роки.

"Документом передбачається створення сприятливих умов для ефективної співпраці між культурними і художніми установами країн, організації культурних і мистецьких заходів, виступів і гастролей в обох державах, участі експертів в галузі культури і мистецтва у міжнародних фестивалях, конкурсах, симпозіумах, конференціях, семінарах та інших заходах, обміну художніми та фотовиставками, обміну досвідом у галузі охорони, збереження та відновлення культурної спадщини й історичних пам'яток", - додали у прес-центрі.

Нагадаємо, президент азербайджанської компанії підписав контракт на закупівлю десяти літаків Ан-178 з українським держпідприємством "Антонов". Переговори щодо придбання літаків тривали близько року. Наразі сума закупівлі невідома, однак зазначається, що передоплату азербайджанська компанія вже внесла. Літаки Азербайджан отримає у два етапи впродовж двох років. Спочатку відбудеться поставка двох літаків, а потім ще восьми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація